Ο Στίβεν Τζέραρντ επέστρεψε στη Λίβερπουλ, καθώς η μεγάλη δόξα των «κόκκινων» πέρασε στις αρχές Φεβρουαρίου ξανά την πόρτα του προπονητικού κέντρου της διάσημης αγγλικής ομάδας για να ξεκινήσει τη νέα του δουλειά, ως επικεφαλής των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Ο θρυλικός άσος τους τελευταίους μήνες έχει ηγετικό ρόλο στη φάση της επαγγελματικής ανάπτυξης των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Μάλιστα έχει καταφέρει να εντυπωσιάσει πολύ γρήγορα τους ανθρώπους του συλλόγου, σήμερα ανακοίνωσαν την απόφαση τους να του δώσουν την τεχνική ηγεσία της ομάδας, για παίκτες κάτων των 18 ετών από την επόμενη σεζόν. Έτσι, ο Τζέραρντ ετοιμάζεται να ξεκινήσει την προπονητική του καριέρα.

Ο παλαίμαχος σταρ των «κόκκινων» θα αντικαταστήσει τον Νιλ Κρίτσλεϊ, ο οποίος με τη σειρά του θα προωθηθεί στην ομάδα για παίκτες κάτω των 23 ετών της διάσημης αγγλικής ομάδας. «Απόλαυσα το διάστημα που βρίσκομαι στην ακαδημία του συλλόγου και έχω μάθει πολλά νέα πράγματα από τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκα. Ήρθε ωστόσο η ώρα να αναλάβω τη δική μου ομάδα. Ο Νιλ έχει κάνει εκπληκτική δουλειά στην Κ-18. Ελπίζω να συνεχίσω το έργο του», δήλωσε σχετικά.

Ο 36χρονος Τζέραρντ μέτρησε 710 εμφανίσεις φορώντας την κόκκινη φανέλα, όντας ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην ιστορία της Λίβερπουλ. Μετά από μια περίοδο 18 μηνών στις Ηνωμένες Πολιτείες με τους Λος Άντζελες Γκάλαξι, τα νέα καθήκοντά του σημαίνουν την επιστροφή στην ομάδα όπου έζησε 17 χρόνια ως επαγγελματίας. Ο πρώην αρχηγός της Λίβερπουλ και της εθνικής Αγγλίας, ο οποίος αποσύρθηκε από το ποδόσφαιρο τον Νοέμβριο του 2016.