Αν ο Παναθηναϊκός αγωνιζόταν πλήρης στη σημερινή (19.00) ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, ενδεχομένως να αντιμετώπιζε το παιχνίδι με υπεροψία ή αίσθηση ανωτερότητας. Θα του το έδινε άλλωστε αυτό το δικαίωμα η επιβλητική επικράτηση και το καθαρό 2-0 στο προ δύο εβδομάδων ματς που διεξήχθη στη Λεωφόρο, αλλά και η αποτελεσματικότητα που παρουσιάζει το Τριφύλλι επί των ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη σε όσα ματς αντιμετωπίστηκαν ως τελικοί.

Από την άλλη πλευρά είναι ο ΠΑΟΚ. Η χθεσινή τελευταία προπόνηση ήταν ανοιχτή στους φίλους της ομάδας για δεκαπέντε λεπτά. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και εμψύχωσε τους παίκτες, στην προσπάθεια για την ανατροπή και την πρόκριση.

Ο Βλάνταν Ιβιτς έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες, καθώς προπονήθηκαν και συμπεριελήφθησαν στην αποστολή και οι Κάνιας, Σάκχοφ. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι οι: Γλύκος, Σιαμπάνης, Λέοβατς, Μάτος, Κίτσιου, Κρέσπο, Μαλεζάς, Βαρέλα, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος, Ουάρντα, Ενρίκε, Ματθαίου, Αθανασιάδης, Πρίγιοβιτς. Δεν αποκλείεται ο Ιβιτς να έχει στην αρχική ενδεκάδα τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος κόντρα στον Πλατανιά αγωνίστηκε 28 λεπτά. Ενα ακόμα ερωτηματικό είναι και η συμμετοχή του Πέδρο Ενρίκε, ο οποίος ήταν στον πάγκο στο ματς με τον Πλατανιά, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε.

Στον Παναθηναϊκό, η απρόσμενη απώλεια του Ζέκα, ενός εκ των πολυτιμότερων παικτών της ομάδας, ο οποίος την περασμένη Κυριακή υπέστη τράβηγμα στον μηρό και τέθηκε νοκάουτ για ένα δεκαήμερο, έχει ανησυχήσει τους Πράσινους διότι κανείς άλλος από το υπάρχον ρόστερ δεν μπορεί να προσφέρει, ιδίως σε επίπεδο πάθους, θέλησης, αυταπάρνησης και τρεξιμάτων, όσα ο άοκνος αρχηγός. Παράλληλα, εκνευρισμό φαίνεται ότι έχει προκαλέσει και ο ορισμός του δραμινού διαιτητή Κύζα, για τον οποίο στο Τριφύλλι δηλώνουν αρκετά επιφυλακτικοί, ενώ ανησυχία εκφράζεται και για το εχθρικό κλίμα που ενδεχομένως θα υπάρχει στις κερκίδες. Εν τέλει, πάντως, όλα αυτά έχουν κρατήσει σε εγρήγορση τους Πράσινους. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν έχει δείξει τις προθέσεις του για τον αντικαταστάτη του Ζέκα. Για μια θέση ερίζουν (με σειρά προτεραιότητας) οι Λουντ, Ρέις και Μαρινάκης, ενώ οι υπόλοιποι δέκα είναι αδιαπραγμάτευτοι στο 4-4-1-1 που επιλέγει ο 48χρονος προπονητής το τελευταίο δίμηνο: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης, Μπεργκ.