Ηταν ένα ντέρμπι (ΑΕΚ – ΟΣΦΠ, δεύτερος ημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας) το οποίο ώς το 82ο λεπτό, πέραν κάποιων εξαιρέσεων που ωστόσο δεν μπορούν και να λογίζονται ως ιδιαίτερα ανατρεπτικές για να αλλάξουν κοσμογονικά τα τεκταινόμενα στον αγωνιστικό χώρο, σε έπειθε ότι θα τελειώσει «σβηστά» στο 0-0. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Πέτρος Μάνταλος διέπραξε ένα αδικαιολόγητο λάθος δίχως ιδιαίτερη πίεση, το οποίο έδωσε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να βγει σε αντεπίθεση.

Ο κορυφαίος των φιλοξενουμένων, ο αμυντικός μέσος Ρομαό, άλλαξε γρήγορα την μπάλα με τον Καρντόσο και τελείωσε άψογα τη φάση σε τετ α τετ με τον Γιάννη Ανέστη γράφοντας το 0-1. Και από το σημείο εκείνο μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι Σιδηρόπουλου έγιναν όλα όσα πολύ δύσκολα θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί έως τότε.

Στο 90′ οι Ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι έπειτα από κεφαλιά του Καρντόσο, ενώ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε παίρνοντας δύο κίτρινες κάρτες στην ίδια φάση, κάνοντας καθυστερήσεις, ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ Γιάννης Ανέστης. Η Ενωση είχε πραγματοποιήσει τις τρεις αλλαγές, οπότε έπρεπε να επιλεγεί κάποιος εκ των ποδοσφαιριστών που βρίσκονταν ήδη στο χορτάρι.

Την ευθύνη ανέλαβε ο Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος για περίπου δύο λεπτά έμεινε κάτω από τα δοκάρια των γηπεδούχων. Στο ένατο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ολυμπιακός προσπάθησε με ένα επικίνδυνο γέμισμα να επιδιώξει κάποια άστοχη έξοδο του πορτογάλου φορ (και κατ’ ανάγκη γκολκίπερ), την οποία και κατάφερε, ωστόσο ο εξαιρετικός Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι απομάκρυνε με κεφαλιά και εκεί το ματς τελείωσε.

Συνολικά στο χθεσινό ματς ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος επιθετικά διότι μετά το υπέρ της ΑΕΚ 2-1 στο Γ. Καραϊσκάκης ήξερε ότι χρειάζεται τουλάχιστον δύο γκολ για να προκριθεί, άρα και ότι θα έπρεπε να ρισκάρει. Εχει δίκιο που φωνάζει για τη φάση του 20ού λεπτού, όταν ο Βράνιες έπρεπε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα επειδή πάτησε εκτός φάσης τον Μάριν, φάση η οποία ενδεχομένως να άλλαζε σημαντικά τις ισορροπίες καθώς οι γηπεδούχοι θα ήταν αναγκασμένοι να παίξουν για 70 και πλέον λεπτά με παίκτη λιγότερο. Αν όμως βάλει κάτω κάποιος και τα δύο ματς, η Ενωση ήταν πιο διαβασμένη και αποτελεσματική τακτικά και δικαίως πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, περιμένοντας σήμερα να μάθει τον αντίπαλό της.

ΑΕΚ:Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (77′ Αλμέιδα), Μάνταλος (90′ Βάργκας), Πατίτο (62′ Γαλανόπουλος), Αραούχο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς, Καμπιάσο (60′ Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μάριν (82′ Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58′ Καρντόσο).