Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ ήταν για μία ακόμα φορά εκπληκτικός, σημείωσε 47 πόντους, αλλά ο Τζέιμς Χάρντεν ήταν εκείνος που πανηγύρισε στη «μάχη των γιγάντων», εξασφαλίζοντας με το Χιούστον, πρόκριση στην επόμενη φάση των play-off. Οι Ρόκετς κέρδισαν με 105-99 τους Οκλαχόμα Θάντερ κάνοντας το 4-1 στην σειρά των αγώνων. Ηγέτης, πρωταγωνιστής και πρώτος σκόρερ για το Χιούστον ο Χάρντεν με 34 πόντους.

Η Γιούτα κατάφερε να «σπάσει» για δεύτερη φορά την έδρα των Κλίπερς, επικρατώντας με 96-92 στο Λος Αντζελες, κάνοντας έτσι το 3-2 στην σειρά των αγώνων. Κορυφαίος για τους Τζαζ ήταν ο Γκόρντον Χέιγουορντ που σημείωσε 27 πόντους, ενώ double-double έκανε ο Ρούντι Γκομπέρ (11 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Πρώτος σκόρερ για τους Κλίπερς ήταν ο Κρις Πολ με 28 πόντους.

Η έδρα «μίλησε» για μία ακόμα φορά στην συνάντηση των Σπερς με το Μέμφις, που βρήκε νικήτρια με 116-103 την ομάδα του Σαν Αντόνιο,διαμορφώνοντας σε 3-2 το σκορ στην σειρά των αγώνων. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ήταν ο Λέοναρντ με 28 πόντους, ενώ για τους ηττημένους ο Κόνλεϊ είχε 26 πόντους.