Το ντέρμπι

Ναι, ΑΕΚ – Ολυμπιακός είναι το αποψινό ζευγάρι για τον ημιτελικό του Κυπέλλου, αλλά όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, το μάτι δεν πέφτει μόνο στο φινάλε της φετινής σεζόν. Καλό είναι να ρίχνουμε φως και στην επόμενη. Γιατί αυτό θα έχουν μετά τη λήξη στο μυαλό τους οι δύο προπονητές. Τόσο ο Χιμένεθ όσο και ο Λεμονής.

Ο ισπανός κόουτς παίζει τα ρέστα του και νιώθει κοντά σε μια μεγάλη επιτυχία. Εχει εδώ και μήνες βάλει τη σφραγίδα του στην ΑΕΚ, η αλλαγή της εικόνας της επί τω βελτίω θεωρείται ολοφάνερη, τι μένει λοιπόν; Μια πρόκριση στον τελικό και –γιατί όχι; –η κατάκτηση του Κυπέλλου γιατί η ΑΕΚ έχει αδήριτη ανάγκη να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο. Και φυσικά ο Χιμένεθ διαπιστώνει ότι πέρα από την ανάπτυξη σχέσεων με την κεφαλή της ομάδας αυξάνει τις πιθανότητές του να συνεχίσει στα Σπάτα και πλέον όλα συνηγορούν υπέρ αυτού. Οσο για τον Τάκη Λεμονή, το να κριθεί από μια σειρά λίγων αγώνων μάλλον δεν είναι και το δικαιότερο που υπάρχει στην (ποδοσφαιρική) γη. Ωστόσο, αποτελεί τη σκληρή πραγματικότητα. Πανηγύρισε με τον Ολυμπιακό την κατάκτηση του τίτλου, έστω κι αν συνέβαλε σε αυτή μόλις τις τελευταίες αγωνιστικές, δίνοντας σε μια καταρρακωμένη ψυχολογικά ομάδα πρόσθετη ενέργεια. Δίχως ποδοσφαιριστές της δικής του επιλογής παλεύει για μια πρόκριση, μολονότι φαβορί δικαίως μετά το υπέρ της 2-1 του πρώτου ματς είναι η ΑΕΚ. Ποιος μπορεί, ωστόσο, να του στερήσει το δικαίωμα στο όνειρο; Οχι μόνο της πρόκρισης, αλλά και της παραμονής.

Αποκλεισμός

Πριν από περίπου έναν μήνα γεύτηκε την κλήση του στην εθνική ομάδα. Ωραίο ήταν τότε το δώρο για τον Γιώργο Μανθάτη. Τώρα, ο νεαρός εξτρέμ αποκλείστηκε και δεν υπολογίζεται για τη ρεβάνς με την ΑΕΚ. Από το ζενίθ στο ναδίρ, αφού έχουν λιγοστέψει οι παρουσίες του; Το βέβαιο είναι πως ο ταλαντούχος μεσοκυνηγός δεν φαίνεται να βρίσκεται στις πρώτες επιλογές του κόουτς και άρα πρέπει να το παλέψει παραπάνω.

Συνάντηση

Με τον πρόεδρο της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της ΕΠΟ Δρόσο τα είπε ο Γραμμένος. Θέμα της κουβέντας, να επισπευσθούν οι διαδικασίες ώστε να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι εκλογές. Ο Γραμμένος φαντάζει ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία και όσοι εικάζουν ότι το νέο πρωτάθλημα θα αρχίσει με νέα διοίκηση, μάλλον θα δικαιωθούν.

Φιέστα

Χαρακτήρα γιορτής δίνει ο Πανιώνιος στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στον Λεβαδειακό. Οι διοικούντες την ομάδα της Νέας Σμύρνης προσκαλούν τους πάντες στο γήπεδο, προκειμένου να γίνει ένα πάρτι για μια καταπληκτική χρονιά που έφερε τον Πανιώνιο στα play offs και μπροστά σε έναν ακόμη στόχο, σαφώς υψηλότερο. Μάλιστα, το «παρών» θα δώσει μια παλιά δόξα της ομάδας, ο δεξιοτέχνης στα νιάτα του Γκάρι Οουεν.

Τιμωρία

Σε ακροαματικές διαδικασίες, πρέπει να είσαι έτοιμος να ακούσεις τα πάντα. Ακόμη και το «μπερδεύτηκαν τα πόδια τους» που ειπώθηκε χθες για την υπεράσπιση του Σεμπά στο στιγμιότυπο με τον Αραούχο. Αλλά εδώ είχαμε προ ετών μείνει άναυδοι με τον Νάβας και τα δύο μεσαία δάχτυλά του, που «έδειχναν το σκορ, το 1-1»! Οπως και να ‘χει, ο Σεμπά απόψε θα λείψει από τον Ολυμπιακό, αλλά μην τρελαθούμε, έχει απουσιάσει και σε άλλα παιχνίδια.