Τα χαμόγελα που προκάλεσε το πρώτο γκολ του Γκιγέρμο Μολίνς με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο 86′, στη νίκη (1-0) επί του Ατρομήτου, πάγωσαν δύο λεπτά αργότερα όταν ο Ζέκα (και ο Κουτρουμπής, ο οποίος όμως δεν είναι σοβαρά), αντιμετώπισαν μυϊκά προβλήματα και ολοκλήρωσαν το παιχνίδι χωλαίνοντας. Η παρουσία του διεθνούς μεσοαμυντικού του Παναθηναϊκού στη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την ερχόμενη Πέμπτη, κρίνεται αμφίβολη. Με δεδομένο ότι πρόκειται για το ματς της χρονιάς για τον ΠΑΟ, που ούτως ή άλλως έχει μετρημένες αξιόπιστες λύσεις για την ενδεκάδα, γίνεται αντιληπτός ο προβληματισμός που επικράτησε στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Προηγουμένως, οι Πράσινοι στο ξεκίνημα του ματς είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας, ο Ατρόμητος όμως ήταν πιο επικίνδυνος απειλώντας δύο φορές με τον Ντιγκινί στο 13′ και τον Νταουντά στο 27′ (και στις δύο περιπτώσεις αντέδρασε σωστά ο Οδ. Βλαχοδήμος). Σταδιακά το Τριφύλλι άρχισε να ανεβάζει ταχύτητα χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπεργκ στο 33′ και στο 37′. Ωστόσο, αν και πρωτάρης στη Σούπερ Λίγκα, ο 21χρονος γκολκίπερ Θεοδωράκης απέκρουσε εντυπωσιακά διατηρώντας το μηδέν για τους Περιστεριώτες. Η ομάδα του Ουζουνίδη μπήκε με ακόμη μεγαλύτερη ορμή στο β’ ημίχρονο δημιουργώντας τρεις καλές φάσεις με τον Κλωναρίδη στο 51′, τον Μπεργκ στο 53′ και τον Κουλιμπαλί στο 59′, αλλά και πάλι ο νεαρός γκολκίπερ των φιλοξενουμένων απομάκρυνε τον κίνδυνο. Ο προπονητής του Τριφυλλιού προσπάθησε να δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση στην ομάδα του ρίχνοντας στη μάχη τον Μολίνς, τον Χατζηγιοβάννη και τον Λουντ, με αποτέλεσμα οι Πράσινοι να απειλήσουν ξανά στο 79′ με τον Κουρμπέλη και στο 80′ με κεραυνό του Χατζηγιοβάννη που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Θεοδωράκη. Εν τέλει οι γηπεδούχοι δικαιώθηκαν στο 86′ με διπλή προσπάθεια του Μολίνς έπειτα από ασίστ (μισό γκολ) του Μπεργκ, τον οποίο σημάδεψε με εξαιρετική πάσα ο κορυφαίος του γηπέδου Εμποκού.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Ευαγγέλου (76′ Λουντ), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Ζέκα, Μπουμάλ (55′ Μολίνς), Εμποκού, Κλωναρίδης (72′ Χατζηγιοβάννης), Μπεργκ.

Ατρόμητος: Θεοδωράκης, Κυριακίδης, Κατράνης, Φυτανίδης, Ζησόπουλος, Μπάγκα, Μανιάτης (74′ Νάτσος), Ούμπιδες, Ντιγκινί (84′ Πλατέλλας), Τόνσο (66′ Λημνιός), Νταουντά.