Ο Ιλιε Ναστάζε ήταν το κακό παιδί του τένις από τη δεκαετία του ’70, όταν πρωταγωνιστούσε στα κορτ. Ομως ο χαρακτήρας του δεν έχει αλλάξει και ακόμη και σήμερα που είναι 70 χρόνων παραμένει προκλητικός εντός και εκτός γηπέδων.

Το Σαββατοκύριακο έγινε και πάλι αρνητικός πρωταγωνιστής, μιλώντας άσχημα και συμπεριφερόμενος προσβλητικά τόσο προς τον επιδιαιτητή της συνάντησης Ρουμανίας – Μεγάλης Βρετανίας για το Φεντ Καπ των γυναικών όσο και και σε δύο μέλη της βρετανικής ομάδας.

Ο Ναστάζε, ως αρχηγός της εθνικής ομάδας γυναικών της Ρουμανίας αποβλήθηκε και οδηγήθηκε εκτός των εγκαταστάσεων στην Κονστάντα όπου διεξάγονταν οι αγώνες. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Σοράνα Κιρστέα με τη Γιοχάνα Κόντα, ο Ναστάζε επιτέθηκε φραστικά στον επιδιαιτητή, δέχτηκε δύο φορές παρατηρήσεις και στο τέλος του είπε: «Δεν είμαστε σε όπερα, ποιο είναι το πρόβλημά σου;».

Στη συνέχεια χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις κατά της αρχηγού της βρετανικής ομάδας Αν Κίθαβονγκ και της Γιοχάνα Κόντα, η οποία μάλιστα ξέσπασε σε λυγμούς και ζήτησε να αποσυρθεί για λίγο στα αποδυτήρια, καθώς δεν ήταν υποδειγματική ούτε η συμπεριφορά των θεατών. «Αυτά που μας είπε ο Ναστάζε δεν είναι λόγια που μπορούν να ειπωθούν» σχολίασε η Αν Κίθαβονγκ.

Πάντως η Κιρστέα υπεραμύνθηκε του Ναστάζε: «Εχω αγωνιστεί σε όλο τον κόσμο, έχω ακούσει υβριστικές κουβέντες, αλλά δεν έκλαψα και δεν έφυγα από το γήπεδο» είπε η ρουμάνα τενίστρια.

Η διεθνής ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι διεξάγεται έρευνα για όσα είπε και έκανε τις τελευταίες ημέρες ο Ναστάζε. Την παραμονή της έναρξης των αγώνων και αναφερόμενος στην εγκυμοσύνη της Σερένα Γουίλιαμς έκανε ρατσιστικό σχόλιο λέγοντας: «Να δούμε τι χρώμα θα έχει το μωρό. Σοκολάτα γάλακτος;». Φυσικά, η διεθνής ομοσπονδία ενημερώθηκε και σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως «δεν ανέχεται ρατσιστική και προσβλητική γλώσσα και συμπεριφορά κανενός είδους».