«Μπράβο ρε φίλε»!

Την τελευταία τριετία ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει γίνει ο Μίδας του αθλήματος· ό,τι ακουμπήσει γίνεται χρυσάφι!

Το νέο χρυσό μετάλλιο (6ο συνεχόμενο σε μεγάλη διοργάνωση τα τελευταία τρία χρόνια) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρουμανίας ήρθε τόσο εύκολα για τον πρωταθλητή μας, σαν να πήγε απλά άλλη μια μέρα στη δουλειά.

«Στη χώρα της ασυνέπειας παραμένουμε συνεπείς με την επιτυχία. Περιμένω να δω το πλάνο της πολιτείας για τον επαγγελματικό αθλητισμό» πέταξε το καρφί του ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη.

Από το 2000 και τα πρώτα του μετάλλια (10 τον αριθμό, όσο και τα χρόνια του τότε), που τον έκαναν για πρώτη φορά γνωστό στο άθλημα της γυμναστικής, ο Λευτέρης (καθώς για μια τετραετία είχε σταματήσει να ασχολείται με τη γυμναστική) έφτασε το 2011 στο πρώτο του μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση (χάλκινο στο Ευρωπαϊκό του Βερολίνου).

Την επόμενη διετία έπαιρνε χρυσά στα τουρνουά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ το 2014 το μετάλλιό του ήταν ότι η διεθνής ομοσπονδία έδωσε το όνομά του σε μια δική του άσκηση!

Το 2015 είναι η χρονιά που τον σημάδεψε από κάθε άποψη καθώς αρχίζει πλέον να σαρώνει τα χρυσά μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις, με το πρώτο του χρυσό σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (τον Απρίλιο στο Μονπελιέ) το πρώτο χρυσό στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες (Ιούνιο στο Μπακού) και το πρώτο χρυσό σε παγκόσμιο πρωτάθλημα (Οκτώβριο στη Γλασκώβη).

Δυστυχώς πρωταθλητή κόσμου δεν προλαβαίνει να τον καμαρώσει ο αγαπημένος του πατέρας Παναγιώτης που έχει φύγει από τη ζωή μόλις ένα μήνα πριν!

Ανήμερα της Παναγίας, τον Δεκαπενταύγουστο του 2016, φτάνει στην κορύφωση της δόξας του κατακτώντας το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Ρίο και δακρύζοντας κοιτάει προς τον ουρανό και το αφιερώνει στη μνήμη του πατέρα του.

Πλέον ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει μπει στο πάνθεον των κορυφαίων αθλητών με μια σειρά τρομερών επιδόσεων, ενώ έχει μπροστά του ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις.

Πρώτα απ’ όλα, με τρία χρυσά μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στους κρίκους ισοφάρισε το επίτευγμα των μεγάλων σοβιετικών Γιούρι Τιτόφ (1957-61) και Μιχαήλ Βορονίν (1967-71) και κυνηγάει πλέον τον ρέκορντμαν μύθο του αθλήματος Ιταλό Γιούρι Κέκι που έχει τέσσερα χρυσά (1990-96).

Είναι δε μόλις ο δεύτερος αθλητής στην ιστορία της γυμναστικής που ύστερα από χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο παίρνει χρυσό και σε Ευρωπαϊκό μετά τον Ανατολικογερμανό Χόλγκερ Μπέρεντ (1988-89).