Σε βραδιά θρίλερ εξελίχθηκε η χθεσινή για τους τρεις από τους τέσσερις προημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ.

Με εξαίρεση την αναμέτρηση της Γκενκ με τη Θέλτα (1-1) και την πρόκριση της ισπανικής ομάδας στις 4 της διοργάνωσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, οι υπόλοιποι αγώνες κρίθηκαν στην παράταση.

Στην αποψινή κλήρωση των ημιτελικών θα βρεθεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας όμως πληρώσει υψηλό τίμημα. Οι Κόκκινοι Διάβολοι νίκησαν με 2-1 την Αντερλεχτ με γκολ των Μιχιταριάν και Ράσφορντ, αλλά έχασαν λόγω τραυματισμού τους Ρόχο και Ιμπραΐμοβιτς. Ο πρώτος αποχώρησε από το γήπεδο με φορείο και ο Σουηδός υποβασταζόμενος.

Στο Γκελζενκίρχεν τα γκολ του Φιργκέρβερ στο 111′ και του Γιουνές στο 120′ χάρισαν την πρόκριση στον Αγιαξ, παρά την ήττα του με 3-2 από τη Σάλκε. Η ολλανδική ομάδα που μοιάζει αναγεννημένη, θυμίζοντας κάτι από το σπουδαίο παρελθόν της, αγωνιζόταν από το 80′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φέλτμαν. Είναι η τρίτη φορά που αποβάλλεται σε ευρωπαϊκό παιχνίδι του Αγιαξ, επίδοση μοναδική για τον ολλανδικό σύλλογο.

Το όνομα το Αίαντα θα κληρωθεί σε ημιτελική φάση για πρώτη φορά από τη σεζόν 1996-97.

Αγωνία για τον μέσο της Σάλκε Λέον Γκορέτσκα που τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Η τέταρτη ομάδα των ημιτελικών είναι η Λυών που νίκησε 7-6 την Μπεσίκτας στα πέναλτι στην Κωνσταντινούπολη (2-1 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση).