Εκπληκτικός ο Ράσελ Ουέστμπρουκ σημείωσε 51 πόντους, κάνοντας ένας ακόμα triple –double (10 ριμπάουντ και 13 ασίστ επίσης), αλλά τελικά στο Χιούστον πανηγύρισαν οι Ρόκετς του Χάρντεν, που μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι κέρδισαν με 115-111 τους Θάντερ, κάνοντας το σκορ 2-0 στη σειρά των αγώνων.

Μάλιστα ο ηγέτης της Οκλαχόμα, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που πέτυχε triple-double στα play-off έχοντας σκοράρει περισσότερους από 50 πόντους! Ο Τζέιμς Χάρντεν, ηγέτης της ομάδας του Χιούστον, σημείωσε 35 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 8 ασίστ. Η σειρά για τα επόμενα δύο ματς πάει τώρα στην Οκλαχόμα.

Νικώντας με συνοπτικές διαδικασίες 110-81 το Πόρτλαντ, οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, που αγωνίστηκαν χωρίς τον Κέβιν Ντουράντ, έκαναν το σκορ 2-0. Ο Στεφ Κάρι σημείωσε 19 πόντους, ενώ άλλους 15 πρόσθεσε ο Τζαβέιλ Μακ Γκι.

Προβάδισμα πρόκρισης και για την Ουάσιγκτον, αφού νίκησε με 109-101 την Ατλάντα και έφτασε τις δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Πρώτος σκόρερ για τους πρωτευουσιάνους ήταν ο Γουόλ με 32 πόντους, ενώ κορυφαίος σκόρερ για τους Χοκς ήταν ο Μίλσαπ με 27 πόντους.