Η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ επέστρεψε στην ημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ύστερα από 13 χρόνια, καθώς νίκησε και στο Πριγκιπάτο την Ντόρτμουντ (3-1). Εγινε η πρώτη γαλλική ομάδα που έφτασε στην τετράδα της διοργάνωσης μετά τη Λυών (περίοδος 2009-2010).   

Μετά το 3-2 στη Βεστφαλία, η Μονακό θέλησε να καθαρίσει γρήγορα την πρόκριση και τα κατάφερε πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο. Αλλωστε με επιθετικούς όπως ο καταπληκτικός 18χρονος Κιλιάν Εμπαπέ και ο ικανότατος σκόρερ Ρανταμέλ Φαλκάο, δεν είναι τυχαίο ότι η γαλλική ομάδα σκοράρει στην έδρα της για 28 συνεχόμενα παιχνίδια!

Ο Κιλιάν Εμπαπέ λοιπόν άνοιξε το σκορ (3′) σημειώνοντας το πέμπτο του γκολ στη διοργάνωση και 17ο συνολικά. Μάλιστα έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία (18 χρόνων και 4 μηνών) που φτάνει τα πέντε γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο μοναδικός παίκτης που έχει πετύχει περισσότερα (έξι) προτού συμπληρώσει τα 19 του χρόνια είναι ο Ραούλ. Ο 18χρονος από το Μποντί, ένα προάστιο στη βορειοανατολική πλευρά του Παρισιού, ήταν παίκτης κλειδί για την πρόκριση καθώς πέτυχε και δύο γκολ στη Βεστφαλία.    

Συνέχεια με Φαλκάο. Ο κολομβιανός επιθετικός σημείωσε το 2-0 (17′) και έφτασε τα 45 γκολ σε 50 συμμετοχές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η Ντόρτμουντ δεν παράτησε το παιχνίδι. Ο Τόμας Τούχελ έκανε μια από τις πιο γρήγορες αλλαγές στη διοργάνωση (27′) ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Ντεμπελέ, ο οποίος άλλαξε τον ρυθμό για τη γερμανική ομάδα. Ηταν αυτός που έδωσε την ασίστ στον Ρόις για το 2-1 (48′) και ταλαιπώρησε αρκετές φορές την άμυνα της Μονακό. Το τελειωτικό χτύπημα ήρθε στο 81′ με τον Ζερμέν, ο οποίος σκόραρε 22 δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγώνα. Το πιο γρήγορο γκολ που έχει σημειώσει αναπληρωματικός.  

Γιώργος Χούπης