Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας αλλάζει. Εστω και με οριακή πλειοψηφία, η αναδιάρθρωση πέρασε στο χθεσινό ΔΣ του συνεταιρισμού και από την επόμενη σεζόν (2017-18) ο πρωταθλητής θα αναδεικνύεται μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ στην οποία θα συμμετέχουν οι έξι πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου.

ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. Επίσης, από την αγωνιστική χρονιά 2018-2019 οι ομάδες θα μειωθούν σε 14, οπότε, για να γίνει αυτό, την επόμενη σεζόν θα έχουμε διαδικασία πλέι οφ ανόδου και υποβιβασμού. Οι δύο τελευταίες ομάδες της Σούπερ Λίγκας (15η και 16η) θα υποβιβαστούν απευθείας, ενώ η 13η και 14η θα δώσουν μπαράζ με τον δεύτερο της Φούτμπολ Λιγκ (μίνι πρωτάθλημα τριών ομάδων), ώστε η μία από αυτές να παραμείνει ή να ανέβει κατηγορία. Ο πρωταθλητής της Φούτμπολ Λιγκ θα προβιβαστεί απευθείας, κάτι που θα συμβεί και από την περίοδο 2018-2019. Από αυτή τη σεζόν θα υπάρχουν και πλέι άουτ (7η-14η ομάδα). Η τελευταία θα υποβιβάζεται απευθείας, ενώ η 13η θα δίνει αγώνες μπαράζ με τη 2η της Φούτμπολ Λιγκ.

Διαφωνίες πάντως για όλα αυτά υπήρξαν. Οι 13 ομάδες είχαν θετική ψήφο, ενώ άλλες 3 (Λάρισα, Λεβαδειακός και Παναιτωλικός) αρνητική, ενώ στο λευκό τοποθετήθηκε η ΕΠΟ. Κι αν ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος μίλησε για «ιστορική ημέρα», ο ισχυρός άνδρας του Παναιτωλικού Φώτης Κωστούλας εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αγωνιστικό αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, ενώ προσέθεσε ότι δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα σε ό,τι αφορά τα οικονομικά προβλήματα αρκετών ομάδων.

ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΧΜΕΣ. Η απόφαση για την ανακατανομή των εσόδων αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση, καθώς δύο ομάδες έθεσαν κάποιες προϋποθέσεις. «Το θέμα της αναδιάρθρωσης και της ανακατανομής των εσόδων έπρεπε να περάσει ταυτόχρονα. Το δεύτερο σκέλος όμως παραμένει στον αέρα» σχολίασε ο πρόεδρος του Ατρομήτου Γιώργος Σπανός. Ο Χρήστος Πανόπουλος χαρακτήρισε τη συνεδρίαση «μπάχαλο» και εξέφρασε την απαισιοδοξία του για το αν θα υλοποιηθούν οι αποφάσεις λόγω της οριακής πλειοψηφίας. Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέντζος έθεσε θέμα έρευνας για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ΠΑΕ καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις και αφήνοντας αιχμές για την ΑΕΚ.