Με την κίνηση των νερών του Ευρίπου μοιάζουν οι ανακατατάξεις που σημειώθηκαν στη λίστα της FIFA που θα δοθεί στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.

Η ισοπαλία που απέσπασε η Ελλάδα από το Βέλγιο στις Βρυξέλλες βελτίωσε τη θέση της Εθνικής μας στην παγκόσμια κατάταξη κατά οκτώ θέσεις, ανεβαίνοντας στην 38η.

Αντίθετα το Βέλγιο μετά και την ισοπαλία με τη Ρωσία (3-3) υποχώρησε για πρώτη φορά την τελευταία τριετία κάτω από την πέμπτη θέση, καταλαμβάνοντας τώρα την 7η.

Το θέμα που θα συζητηθεί ωστόσο είναι η υποχώρηση των Ολλανδών από την 21η στην 32η θέση, που αποτελεί ιστορικό χαμηλό για τους Οράνιε. Η άλλοτε κραταιά ομάδα είχε σκαρφαλώσει μέχρι και στην πρώτη θέση τον Αύγουστο του 2011, ενώ το 2014 μετά την τρίτη θέση που κατέκτησε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας βρισκόταν στην πέμπτη θέση στον κόσμο. Η περίοδος παρακμής στην οποία έχει περάσει πλέον η Ολλανδία αποτυπώνεται καθημερινά με διάφορα περιστατικά. Το τελευταίο και εντυπωσιακό, η απαίτηση του Αριεν Ρόμπεν να έχουν αυτός και ο συμπαίκτης του Γουέσλι Σνάιντερ λόγο για τον διάδοχο του απολυμένου Ντάνι Μπλιντ!

Μπορεί οι Ιταλοί να μη θεωρούν αξιόπιστη την κατάταξη της FIFA, ωστόσο αυτή τη στιγμή αποτυπώνει την πραγματικότητα. Ετσι, στην 1η θέση ανέβηκε ύστερα από απουσία έξι χρόνων η Βραζιλία, η οποία χθες έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε τη συμμετοχή της μέσω των προκριματικών στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Αντίθετα η Αργεντινή, που ηττήθηκε με 2-0 από τη Βολιβία χωρίς τον τιμωρημένο Μέσι στη σύνθεσή της και κινδυνεύει να μείνει εκτός τελικής φάσης Μουντιάλ, έπεσε στη 2η θέση ύστερα από δώδεκα μήνες παραμονής της εκεί.