Κάποιοι νόμιζαν πως τους έκανε πλάκα ο Ζεράρ Πικέ, όταν μετά τη μυθική ανατροπή της Μπαρτσελόνα στο ματς με την Παρί Σεν Ζερμέν πρότεινε «να γίνουν προσλήψεις σε νοσοκόμες γιατί θα υπάρχει πολύς έρωτας στην ατμόσφαιρα αυτό το βράδυ».

Ο Καταλανός γνώριζε από προηγούμενες μεγάλες νίκες πως οι ορμόνες κάνουν πάρτι σε τέτοιες περιπτώσεις και τα αποτελέσματα φαίνονται εννέα μήνες μετά.

Μια απ’ αυτές τις περιπτώσεις ήταν η εκπληκτική νίκη της Ισλανδίας με 2-1 επί της Αγγλίας στη φάση των 16 του Euro 2016. Η ισλανδική ιστοσελίδα visir.is αναφέρει πως το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαρτίου, εννέα μήνες δηλαδή ύστερα από εκείνο το ιστορικό αποτέλεσμα, σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ γεννήσεων στη μαιευτική πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Landspitali.

Ο Πικέ δεν είχε βέβαια στο μυαλό του τους Ισλανδούς, αλλά τη «γενιά του Ινιέστα» στην οποία ανήκουν τα παιδιά των Καταλανών που γεννήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2010.

Το γκολ που είχε πετύχει ο Αντρες Ινιέστα στο τελευταίο λεπτό εις βάρος της Τσέλσι, με το οποίο η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, θεωρείται υπεύθυνο για την έκρηξη των ορμονών στην Καταλωνία και την αύξηση των γεννήσεων εννέα μήνες μετά κατά 16%. Αύξηση κατά 11% παρατηρήθηκε και τον Μάρτιο του 2010, την οποία οι επιστήμονες είχαν επίσης αποδώσει στις επιπτώσεις από τη νίκη επί της Τσέλσι.

KAI ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. Ο ήλιος, οι μπίρες και η έξαψη κατά τη διάρκεια των αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Γερμανίας το 2006 προκάλεσαν έκρηξη των γεννήσεων σε μια από τις χώρες με το μικρότερο ποσοστό, τη Γερμανία.

Ερευνα της εφημερίδας «Ντι Τσάιτ» είχε δείξει πως σε κάποιες περιοχές της Γερμανίας η αύξηση των γεννήσεων εννέα μήνες μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του Μουντιάλ άγγιξε ακόμα και το 30%.

Στις μαιευτικές κλινικές της Βρέμης το ποσοστό της αύξησης είχε φτάσει το 29% και 28% στο Τσέμνιτς. Τα παιδιά που γεννήθηκαν εκείνη την εποχή συγκροτούν τη «γενιά του Κλίνζι», όπως είναι το υποκοριστικό του Γιούργκεν Κλίνσμαν, τότε προπονητή των Πάντσερ.

Σε μια χώρα που το ποσοστό των γεννήσεων είναι 1,4 παιδιά ανά γυναίκα, πολλοί γυναικολόγοι, όπως ο Ρολφ Κλίχε, είχαν σπεύσει να σχολιάσουν πως για να αυξηθεί ο πληθυσμός της Γερμανίας πρέπει να διοργανώνουν το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε χρόνο.

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο σημαίνει πως ο κόσμος βρίσκεται συνεχώς σε καλή διάθεση για περίπου έναν μήνα, γεγονός που αυξάνει τις χαρούμενες ορμόνες, το οποίο σημαίνει πως ο κόσμος είναι έτοιμος για σεξ» εξηγεί ο Κλίχε.

Η λύση λοιπόν για την υπογεννητικότητα είναι οι επιτυχίες στο ποδόσφαιρο.