Ταχύρρυθμα μαθήματα είναι υποχρεωμένος να κάνει ο Τάκης Λεμονής στου Ρέντη, καθώς μέσα σε 13 μέρες (1-13 Απριλίου) κρίνεται για την ομάδα του ένα μεγάλο μέρος της χρονιάς.

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί το Σάββατο τον Πλατανιά (1/4), παίζει την Τετάρτη στην Κέρκυρα (5/4) και το Σάββατο στη Λιβαδειά (9/4), ενώ στις 13/4 φιλοξενεί την ΑΕΚ στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου, με τον έλληνα τεχνικό να επιθυμεί η ομάδα του να έχει τελειώσει και μαθηματικά το πρωτάθλημα πριν από το πρώτο ντέρμπι με την Ενωση.

Το πρώτο πράγμα που θέλει από την ομάδα του ο νέος τεχνικός είναι το γρήγορο γκολ, το οποίο αν δεν έρθει –όπως φάνηκε στα προηγούμενα παιχνίδια –τότε μπορεί και να μην έρθει καθόλου.

Οι Πειραιώτες δεν σκοράρισαν στα τρία ντέρμπι, ούτε κόντρα στον Πανιώνιο και πέτυχαν μαζεμένα τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο του επαναληπτικού με την Οσμανλισπόρτ, μένοντας δηλαδή για τρία ημίχρονα με τους Τούρκους χωρίς γκολ, όπως έγινε και στα δεύτερα ημίχρονα εντός και εκτός με την Μπεσίκτας.

Το δεύτερο θέμα είναι η δημιουργία και δεν είναι τυχαίο ότι ο Τάκης Λεμονής έχει πέσει πάνω στον Φορτούνη, αλλά μιλάει και με Ντομίνγκες και Καμπιάσο, θεωρώντας ότι από αυτό το τρίγωνο μπορούν να αρχίσουν (δημιουργικά) πολλά.

Τέλος, στηρίζοντας αποκλειστικά τον Καπίνο στο τέρμα, προσπαθεί να θωρακίσει την άμυνα, για να αποφεύγει το γρήγορο γκολ που η ομάδα το τελευταίο δίμηνο δέχεται με μαθηματική ακρίβεια στις αρχές των ημιχρόνων.

n Ο Ολυμπιακός όχι μόνο συμμετείχε (μαζί με άλλες τέσσερις ελληνικές ομάδες) στο μεγάλο συνέδριο της Ενωσης Ευρωπαϊκών Συλλόγων που έγινε στην Αθήνα, αλλά η ΠΑΕ και ο πρόεδρός της Βαγγέλης Μαρινάκης δεξιώθηκαν τους συμμετέχοντες της ECA σε μια βραδιά με έντονο ερυθρόλευκο χρώμα.

Ο πρόεδρος της Ενωσης, ο μεγάλος Καρλ – Χάινς Ρουμενίγκε ευχαρίστησε τον ισχυρό άντρα του Ολυμπιακού για τη δεξίωση αυτή, την οποία και χαρακτήρισε ως την κορυφαία στη δεκαετή πορεία της ECA, επιβεβαιώνοντας, όπως τόνισε, «την καταπληκτική φιλοξενία που προσφέρουν οι Ελληνες».

Σπουδαίες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου ήταν εκεί (εκ των οποίων πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές του παρελθόντος), όπως ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους Ανιέλι, ο πρόεδρος της Λυών Ολάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Παρί Σεν Ζερμέν Μπλαν, ο Γούντγουορντ από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Γκαντίνι από τη Ρόμα, ο Μπουτραγκένιο από τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Γκόμεζ από την Μπενφίκα, ο Ζανέτι από την Ιντερ, ο Μέντζε από τη Σάλκε και ο Χόκεντος από τη Ντόρτμουντ μεταξύ των 150 προσωπικοτήτων από 48 ευρωπαϊκές χώρες.