Το βάρος στην ψυχολογία, έναν τομέα στον οποίο είναι πολύ δυνατός ακόμα και με τους ξένους παίκτες, έχει ήδη αρχίσει να ρίχνει στον Ολυμπιακό ο νέος (5ος εφέτος) τεχνικός του Τάκης Λεμονής, που έπιασε δουλειά την Παρασκευή.

Η επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε ξένους προπονητές (και μάλιστα μόνο από την Ιβηρική Χερσόνησο) ήταν δεδομένη όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό.

Πλέον στο τελείωμα της πιο δύσκολης (και περίεργης) χρονιάς, ο ισχυρός άντρας των πρωταθλητών Ελλάδας έριξε νερό στο κρασί του και πήγε για Γάλλο –για πρώτη φορά –βασιζόμενος στις εισηγήσεις των συνεργατών του, του Κριστιάν Καρεμπέ και του Φρανσουα Μοντεστό.

Οταν όμως είδε και αποείδε και οι (δύο) γάλλοι τεχνικοί το έπαιζαν… Πορτογάλοι και αργούσαν να απαντήσουν, ο πρόεδρος πήγε στη δοκιμασμένη λύση του Τάκη Λεμονή, που κάθεται ήδη για τρίτη φορά στον πάγκο της ομάδας της καρδιάς του.

Στο πρώτο Σαββατοκύριακο που επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις στου Ρέντη (τις οποίες και βρήκε ιδιαίτερα ανανεωμένες, καθώς δεν είχε προλάβει την τελευταία ανακαίνιση) ο Τάκης Λεμονής είχε την ευκαιρία να τα πει λίγο με γνωστούς και παλαιούς συνεργάτες του. Οπως ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος Κούλης Δουρέκας, ο γυμναστής τερματοφυλάκων Αλέκος Ράντος, ο γυμναστής Χρήστος Μουρίκης, ο μασέρ Αρης Χελιουδάκης, ο φυσικοθεραπευτής Νίκος Λυκουρέσης, η εργοφυσιολόγος – διατροφολόγος Μαρία Λυκομήτρου, ο φροντιστής Δημήτρης Καραπιπέρης.

Γνωστά του πρόσωπα που μετέφεραν στον έλληνα τεχνικό εικόνα και στοιχεία από τους παίκτες, καθώς και αποτελέσματα μετρήσεων και άλλων δεδομένων που θα τον βοηθήσουν να «διαβάσει» κάποια πράγματα.

Διότι τους αγώνες της ομάδας τους παρακολουθούσε (τηλεοπτικά), αλλά είναι εντελώς διαφορετικό να ξέρεις και θέματα εκ των έσω που βοηθούν στην καλύτερη ανάγνωση πραγμάτων και καταστάσεων.

Το μεγάλο στοίχημα του Τάκη Λεμονή, κακά τα ψέματα, είναι το Κύπελλο, το μόνο τρόπαιο που αποτελούσε την αχίλλειο πτέρνα του και στις δύο προηγούμενες θητείες του στην ομάδα. Είχε μεν μεγάλες νίκες με προκρίσεις επί Παναθηναϊκού (4-1 στη Λεωφόρό, 4-0 στο Γεώργιος Καραϊσκάκης σε άλλη διοργάνωση) και ΑΕΚ (6-1), αλλά έχασε δύο τελικούς από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ενώ είχε αποκλειστεί και σε νοκ άουτ φάση από τα Γιάννινα.