Τα κορίτσια του Ολυμπιακού θα διεκδικήσουν και φέτος έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο πόλο. Με τρία τρόπαια στην κατοχή τους (Λεν Τρόφι, Ευρωλίγκα, Σούπερ Καπ) έχουν καθιερωθεί στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες.

Το φάιναλ φορ θα διεξαχθεί τον Απρίλιο στο Κίρισι, μια πόλη γούρικη για το ελληνικό πόλο. «Η αλήθεια είναι πως έχουμε επιτυχίες στο Κίρισι, είτε με την εθνική ομάδα είτε συλλογικές. Εχουμε ταξιδέψει εκεί πολλές φορές και γνωρίζουμε καλά την πόλη και το κολυμβητήριο» λέει η Φιλιώ Μανωλιουδάκη που αναφέρθηκε και στη συνεχόμενη παρουσία της ομάδας στη διοργάνωση.

«Η σταθερή συμμετοχή σε φάιναλ φορ δημιουργεί αυτοπεποίθηση και παράλληλα η εμπειρία σε βοηθά να διαχειριστείς καλύτερα τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσεις. Εχουμε χρόνο μπροστά μας να επικεντρωθούμε και να δουλέψουμε αποκλειστικά για αυτό τον στόχο. Θεωρώ ότι το δυνατό στοιχείο μας όπως και όλων των ελληνικών ομάδων είναι η άμυνα, ενώ χρειάζεται να δουλέψουμε ώστε να σταματήσουν τα μπλάουτ – άουτ για 3-4 λεπτά στα οποία χάνουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας» πρόσθεσε.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε ύστερα από έναν δύσκολο προημιτελικό με την Πάντοβα. «Αυτά τα ματς μάς βοήθησαν για κάποια συμπεράσματα. Πάντα έχεις κέρδος από δυνατούς αγώνες. Οπως και στην Ελλάδα με το σύστημα θα δώσουμε περισσότερα ματς με τη Βουλιαγμένη. Δεν ξέρω αν αυτό θα βοηθήσει, θα κάνουμε ταμείο στο τέλος» είπε η Μανωλιουδάκη.