Ο Ολυμπιακός είναι ήδη στο φάιναλ 6 του Τσάμπιονς Λιγκ στο πόλο και στις 4 Απριλίου θα διεκδικήσει κόντρα στη Ζόλνοκ την πρώτη θέση του ομίλου και την απευθείας συμμετοχή στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης. «Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι που το έχουμε όπως ακριβώς θα θέλαμε, στην έδρα μας» είπε ο Γιάννης Φουντούλης.

Ο διεθνής πολίστας των Ερυθρολεύκων πιστεύει ότι σε μια διοργάνωση όπως το φάιναλ 6 όλα μπορεί να συμβούν. «Πέρυσι, η μοναδική ήττα της χρονιάς ήταν στον τελικό. Κι αυτό μας πόνεσε περισσότερο. Ηταν όμως μία εμπειρία που μπορεί να μας βοηθήσει φέτος. Οχι πως τώρα είναι πιο εύκολα, καθώς υπάρχει για παράδειγμα η ιταλική Προ Ρέκο, η πιο πλούσια ομάδα της Ευρώπης. Σε ένα διήμερο όμως όλα γίνονται. Σε τέτοιες διοργανώσεις δεν παίζουν μόνο τα ρόστερ, αλλά και άλλοι παράγοντες» λέει ο Φουντούλης, προσθέτοντας ότι αυτή τη φορά είναι «πιο έμπειροι και πιο έτοιμοι».

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να είναι ανταγωνιστικός στο Τσάμπιονς Λιγκ και να κυριαρχεί απόλυτα στην Ελλάδα. «Μπορεί πέρυσι να παίξαμε για πρώτη φορά στον τελικό, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια είχαμε ανταγωνιστική ομάδα. Η προετοιμασία μας είναι επικεντρωμένη στον ευρωπαϊκό στόχο καθώς στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Η αλήθεια είναι πως στον χώρο του πόλο τα χρήματα είναι λίγα, γι’ αυτό και λίγες είναι και οι ομάδες που επενδύουν. Σε άλλες χώρες, για παράδειγμα στην Ουγγαρία, επενδύουν περισσότερες».