Τρεις ομάδες του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού ετοιμάζονται για την ανοιξιάτικη εξόρμησή τους προς την κορυφή της Ευρώπης. Κι αν τα τελευταία χρόνια οι ομάδες πόλο ανδρών και γυναικών είναι συνηθισμένες σε ανάλογες καταστάσεις, τα κορίτσια του βόλεϊ δίνουν τα διαπιστευτήριά τους πρώτη φορά σε ημιτελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης ελπίζοντας ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την καθιέρωσή τους και εκτός Ελλάδας.

Ο Γιάννης Φουντούλης και η Φιλιώ Μανωλιουδάκη εκπροσωπώντας το πόλο εξηγούν τον προγραμματισμό του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού που στοχεύει σε ευρωπαϊκές διακρίσεις και συμβουλεύουν τη Στέλλα Χριστοδούλου, αρχηγό της ομάδας βόλεϊ των γυναικών, ενόψει των αναμετρήσεων με τη ρωσική Κράσνογιαρσκ για την ημιτελική φάση του Τσάλεντζ Καπ.

«Είναι πολύ σημαντικό για έναν σύλλογο να έχει δυναμική σε όλα τα επίπεδα. Στον Ολυμπιακό υπάρχει προγραμματισμός και γίνεται σκληρή δουλειά με αποτέλεσμα αυτό να φαίνεται από τις επιτυχίες» λέει ο Γιάννης Φουντούλης, ενώ ο Ολυμπιακός είναι ήδη στο φάιναλ 6 του Τσάμπιονς Λιγκ. «Τα τελευταία χρόνια δουλεύουμε με προοπτική την Ευρώπη, το ίδιο ισχύει και για τα κορίτσια. Για αυτό παραμένουν σταθερά στις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης».

«Το πιο σημαντικό για έναν σύλλογο είναι να έχει ανταποδοτικές ομάδες. Στον Ολυμπιακό πάντα φροντίζουν να μην έχουμε στο μυαλό μας εξωαγωνιστικά ζητήματα, αλλά να είμαστε συγκεντρωμένες στο αθλητικό κομμάτι» λέει η Φιλιώ Μανωλιουδάκη, η οποία έχει κατακτήσει Λεν Τρόφι και Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό και φέτος ετοιμάζεται για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης. «Η ομάδα των ανδρών έχω την αίσθηση ότι φέτος είναι καλύτερη από πέρυσι, κυρίως στο αμυντικό κομμάτι. Για αυτό και πιστεύω πως αυτή τη φορά μπορούν να τα καταφέρουν».

Το πόλο λοιπόν διαθέτει την εμπειρία και συμβουλεύει το βόλεϊ. «Να συνεχίσουν αυτό που έδειξαν έως τώρα: ψυχή και πάθος. Αυτά είναι στοιχεία που δείχνουν πόσο θέλεις να πετύχεις κάτι. Μόνο αυτό τον στόχο πρέπει να έχεις στο μυαλό σου» λέει η Μανωλιουδάκη και ο Φουντούλης συμπληρώνει: «Πολλές φορές, από μόνος του ο ενθουσιασμός μπορεί να σε οδηγήσει στην κορυφή. Βέβαια, τα μεγέθη στο βόλεϊ είναι διαφορετικά, οι δυσκολίες περισσότερες, αλλά γιατί να μην τα καταφέρουν;».

Στον ρόλο που έχει παίξει ο προγραμματισμός του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού αναφέρθηκε και η Στέλλα Χριστοδούλου: «Η ομάδα που χτίζεται τα τελευταία χρόνια έχει στόχο την Ευρώπη. Δουλεύουμε σε τέλειο επαγγελματικό επίπεδο. Εχουμε τις βάσεις και σκεφτόμαστε μόνο το αθλητικό κομμάτι. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες ομάδες. Για αυτό και οι τρεις μπορούν να πετύχουν τον στόχο τους».