«Καλωσήλθατε στο αεροδρόμιο Κριστιάνο Ρονάλντο» θα ακούν σε λίγες ημέρες από τα μεγάφωνα του αεροδρομίου Φουνσάλ οι ταξιδιώτες στη Μαδέρα.

Παρά τις αντιρρήσεις αρκετών κατοίκων της αυτόνομης πορτογαλικής περιοχής, οι εργασίες για τη μετονομασία του αεροδρομίου από Αεροδρόμιο Φουνσάλ σε Αεροδρόμιο Κριστιάνο Ρονάλντο συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς.

Το πιο διάσημο τέκνο της Μαδέρας και της Πορτογαλίας, που έχει δώσει το όνομά του επίσης σε μία πλατεία, ένα μουσείο, ένα ξενοδοχείο, ενώ έχει κατασκευαστεί και άγαλμά του, φροντίζει να ανταποδίδει την αγάπη των συμπατριωτών του με τον τρόπο που ξέρει καλύτερα από τον καθένα.

Ο CR7 πέτυχε τα δύο από τα τρία γκολ στη νίκη της Πορτογαλίας επί της Ουγγαρίας με 3-0, φτάνοντας τα 70 στην καριέρα του σε διεθνείς αγώνες. Αυτή τη στιγμή είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία διεθνής ευρωπαίος παίκτης και τέταρτος όλων των εποχών πίσω από τους Κλόζε (71), Κόσις (75) και Πούσκας (84).

Με τα εννέα γκολ που έχει πετύχει ήδη στην προκριματική φάση του Μουντιάλ 2018 βρίσκεται στην πρώτη θέση σε όλες τις Συνομοσπονδίες.

«Ξέρω πόσα γκολ έχω πετύχει, αλλά δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αυτό που μετρά είναι ότι νικήσαμε και παλεύουμε να φτάσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο» δήλωσε ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης.

Αύριο θα έχει την τιμητική του ο Ρονάλντο, καθώς το φιλικό παιχνίδι της Πορτογαλίας με τη Σουηδία του Μάρκους Μπεργκ θα διεξαχθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του Μαδέρα.

Ο δυνάμει διάδοχος του Ρονάλντο, Κιλιάν Εμπαπέ, συνεχίζει την εντυπωσιακή άνοδό του στην ποδοσφαιρική πυραμίδα. Αυτή τη φορά κατέκτησε την Εθνική Γαλλίας φορώντας τη φανέλα με τον Πετεινό σε ηλικία 18 ετών και 95 ημερών, που φυσικά αποτελεί ρεκόρ τα τελευταία 62 χρόνια για τους Τρικολόρ. Την προηγούμενη φορά που ένας Γάλλος έγινε διεθνής σε τόσο νεαρή ηλικία ήταν το 1955 ο Μαριάν Βισνιέσκι (18 ετών και 61 ημερών).

Ο Εμπαπέ, που έπαιξε αλλαγή στη νίκη με 3-1 επί του Λουξεμβούργου, δήλωσε ότι προσπαθεί να μαθαίνει και να ακούει συνέχεια μόνο απ’ όσους βρίσκονται στην ομάδα, ενώ κλείνει τα αφτιά στις Σειρήνες που τον θέλουν να παίρνει μεταγραφή σε Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ.

Με επιτυχία στέφθηκε η επέμβαση για την αποκατάσταση του διπλού κατάγματος κνήμης περόνης του δεξιού ποδιού του αμυντικού της Ιρλανδίας Σίμους Κόλμαν. Ο αρχηγός των Ιρλανδών τραυματίστηκε σοβαρά στο ματς με την Ουαλία (0-0) και θα μείνει εκτός αγώνων τουλάχιστον έξι μήνες.