«Χώρισαν οι δρόμοι της KNVB και του Μπλιντ». Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση μέσω του twitter στις 22.19 ώρα Ελλάδας η ολλανδική ομοσπονδία ανακοίνωσε χθες το διαζύγιό της με τον Ντάνι Μπλιντ.

Η νέα ντροπιαστική ήττα των Ολλανδών από τη Βουλγαρία στη Σόφια (2-0), την οποία ο Μπλιντ χαρακτήρισε μετά την απόλυσή του «ατύχημα», αποδείχτηκε η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους Οράνιε. Στοιχείο που υποδηλώνει την οργή των φιλάθλων για τις επιλογές του Μπλιντ ήταν το αποτέλεσμα σφυγμομέτρησης της ιστοσελίδας AD.nl, σύμφωνα με την οποία το 96% των συμμετεχόντων επιθυμούσε την απομάκρυνσή του.

Η ομοσπονδία έκανε γνωστό πως ο αντικαταστάτης του θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες και πάντως πριν από τον Ιούνιο.

Μετά την ήττα στο Βασίλ Λέφσκι η Ολλανδία υποχώρησε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας του 1ου ομίλου και οι πιθανότητές να είναι παρούσα του χρόνου στα γήπεδα της Ρωσίας είναι πολύ λίγες.

Το τελευταίο στοίχημα του Μπλιντ που αποδείχτηκε ολέθριο ακούει στο όνομα Ματάις ντε Λιχτ. Πρόκειται για ένα παιδί 17 ετών και 225 ημερών, με ελάχιστες εμπειρίες ακόμα και από το ολλανδικό πρωτάθλημα, στο οποίο έχει αγωνιστεί πολύ λίγες φορές με τη φανέλα του Αγιαξ.

Ο Μπλιντ έριξε στο φλεγόμενο Βασίλ Λέφσκι τον πιτσιρικά που ναι μεν έγινε ο νεότερος διεθνής ολλανδός από το 1931, αλλά ταυτόχρονα μετατράπηκε σε μοιραίο.

Στο 20′ το σκορ ήταν 2-0 για τους Βούλγαρους με δύο γκολ του Σπας Ντέλεφ που εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την απειρία του Ντε Λιχτ.

Οταν ο Μπλιντ τον αντικατέστησε στο ημίχρονο, το κακό είχε συμβεί.

«Το φταίξιμο είναι δικό μου. Πρέπει να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου και την ομοσπονδία. Πρέπει να σκεφτώ τώρα αν παραμένω ο κατάλληλος για να κάνω τη δουλειά» είπε ο Μπλιντ μετά το ματς σε ένα ντελίριο αυτοκριτικής.

Ο εμπορικός διευθυντής της ομοσπονδίας Ζαν Πολ Ντεκοσό του έστειλε άμεσα το μήνυμα για το τι μέλλει γενέσθαι όταν του ζήτησε ραντεβού για χθες το μεσημέρι.

Εν μέσω δημοσιευμάτων που χαρακτήριζαν το αποτέλεσμα «πανωλεθρία» αλλά και των οργισμένων δηλώσεων του Αριεν Ρόμπεν που χρησιμοποίησε όλους τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς, ο Μπλιντ δεν δυσκολεύτηκε να αντιληφθεί πως οι ώρες του στην Εθνική Ολλανδίας ήταν μετρημένες.

Οι φήμες φούντωσαν όταν δεν εμφανίστηκε στην προπόνηση την οποία έκαναν οι βοηθοί του Φρανς Χουκ και Φρεντ Γκριμ. Ο τελευταίος θα ηγηθεί της ομάδας στον αυριανό φιλικό αγώνα με την Ιταλία στο Αμστερνταμ.

Οι Ολλανδοί ψάχνουν απεγνωσμένα να εντοπίσουν τις αφίδες που έχουν προσβάλει τις ποδοσφαιρικές τους τουλίπες και έχουν μαραθεί μετά το καλοκαίρι του 2014 και την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η Γκους Χίντινκ δεν κατάφερε να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του Φαν Γκάαλ. Μεσούσης της προκριματικής φάσης του Euro 2016 αντικαταστάθηκε από τον Ντάνι Μπλιντ, ο οποίος επιδείνωσε την κατάσταση, αφού στην πρεμιέρα του στον πάγκο γνώρισε μια μεγαλοπρεπή εντός έδρας ήττα από την Ισλανδία. Οι Ολλανδοί τερμάτισαν μόνο πάνω από το Καζακστάν και τη Λετονία και είδαν από την τηλεόραση τους αγώνες του τελευταίου Euro παρέα με τους Ελληνες.

Με τον Μπλιντ οι Ολλανδοί μετρούν πέντε ήττες στα εννέα τελευταία παιχνίδια τους.

Η πιθανή νέα αποτυχία τους να προκριθούν σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο οικοδόμημα του άλλοτε προτύπου του ποδοσφαίρου που έχει πάψει εδώ και καιρό να αναδεικνύει σπουδαία ταλέντα.