«Ειλικρινά το συναίσθημα που ένιωσα όταν άκουσα τα ευχάριστα για τον Ματ, ήταν το ίδιο αν όχι καλύτερο όπως νιώθω ύστερα από ένα μεγάλο σουτ».

Ο Κώστας Παπανικολάου μιλώντας στα «ΝΕΑ» δεν έκρυψε την ανακούφιση του ιδίου και των συμπαικτών του αργά την Παρασκευή, όταν έμαθαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ματ Λοτζέσκι.

Ο συμπαίκτης τους, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την ολοκλήρωση του αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης πάτησε άσχημα και αποχώρησε βουρκωμένος και υποβασταζόμενος. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις επρόκειτο ακόμα και για ρήξη αχίλλειου τένοντα και όλοι είχαν μείνει «παγωμένοι», όμως αργά το βράδυ μέσω τηλεφωνημάτων έμαθαν ότι ο συμπαίκτης τους την είχε σκαπουλάρει με τενοντίτιδα και έναν μήνα απουσίας, με τον Δημήτρη Αγραβάνη να βρίσκεται ήδη δίπλα για να του κάνει παρέα.

«Απίστευτη χαρά όταν το μάθαμε. Το να αποφεύγει κανείς έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό, όπως στον αχίλλειο, είναι πολύ σημαντικό. Ομως για εμάς, το γεγονός ήταν ακόμα πιο σημαντικό, καθώς ο Ματ είναι παράλληλα ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας εξαιρετικά σημαντικός παίκτης για μας, που κάνει τρομερά πράγματα στο παρκέ. Μας χαροποίησε αφάνταστα λοιπόν το ότι θα μείνει εκτός μόνο για ένα μήνα. Δεν είναι βέβαια και μικρό διάστημα, αλλά μπροστά στον φόβο που υπήρχε… Ελπίζουμε στα κρίσιμα παιχνίδια να τον έχουμε και πάλι μαζί μας» λέει ο άσος του Ολυμπιακού που είναι η καλύτερη «μεταγραφή» εφέτος για την ομάδα, θυμίζοντας τον γνωστό Κώστα Παπανικολάου που είχαμε όλοι γνωρίσει πριν από το ταξίδι στο ΝΒΑ.

Πέρυσι δεν είχε βρει τον εαυτό του, ήθελε τον χρόνο του, αλλά εφέτος βρίσκεται μόνιμα σε υψηλές πτήσεις και πρόσφατα στο Βελιγράδι αφιέρωσε στον αδελφό του Νίκο τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα για τη στήριξη στα δύσκολα.

«Νιώθω καλύτερα και φαίνεται μέσα στο παρκέ. Δεν έχει να κάνει τόσο με το σκοράρισμα ή την άμυνα, έχει να κάνει περισσότερο με τη διάθεσή μου, την ενέργειά μου που μετράνε πολύ για μένα και βοηθάω την ομάδα μου» λέει. Οσο για τη συνέχεια;

«Τώρα πρέπει να είμαστε στην τσίτα. Το πλεονέκτημα έδρας είναι σημαντικό, αλλά αν δεν είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος είναι ένα τίποτα. Απλά είναι επιβράβευση για μας που μπήκαμε στην τριάδα της πιο απαιτητικής Ευρωλίγκας».