Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν από τους πρωταγωνιστές της Σουηδίας, στο 4-0 επί της Λευκορωσίας στη Στοκχόλμη για τον 1ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2018.

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Φόρσμπεργκ άνοιξε το σκορ για τη σουηδική ομάδα (18′). Ο ίδιος παίκτης σκόραρε για το 2-0 στο 49′ , ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Μπεργκ πέτυχε το τρίτο γκολ για την Σουηδία. Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο Τελίν στο 78′.

Η Κύπρος έμεινε στο 0-0 με την Εσθονία στο ΓΣΠ για τον 8ο όμιλο. Η κυπριακή ομάδα είχε την κατοχή από το α΄μέρος, ωστόσο δεν δημιούργησε επικίνδυνες φάσεις. Αντίθετα η Εσθονία είχε δοκάρι με τον Ζέντζοφ (32′). Η καλύτερη στιγμή για την Κύπρο ήταν με τον Κάστανο (42′), ενώ ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης ανατράπηκε στην περιοχή χωρίς ο διαιτητής να δείξει παράβαση. Στο 80′ η κυπριακή ομάδα είχε δοκάρι σε σέντρα-σουτ του Χριστοφή.

«Πολυβόλο» η Βοσνία νίκησε 5-0 το Γιβραλτάρ. Δύο γκολ σημείωσε ο Ιμπίσεβιτς και από ένα οι Βρσάγεβιτς, Βίσκα και Μπίκσακτσις.

Η Ολλανδία κινδυνεύει να μείνει έξω από την τελική φάση και του Μουντιάλ 2018, καθώς ηττήθηκε 2-0 από τη Βουλγαρία. Ο Σπας Ντέλεφ με δύο γκολ στο πρώτο 20λεπτο έριξε στο καναβάτσο την Ολλανδία που έμεινε στην 4η θέση του 1ου ομίλου στο πλαίσιο του οποίου η Γαλλία μεδύο γκολ του Ζιρού και ένα του Γκριεζμάν νίκησε 3-1 στο Λουξεμβούργο.

Με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο και ένα του Αντρε Σίλβα η Πορτογαλία νίκησε σε αγώνα για τον 2ο όμιλο την Ουγγαρία με 3-0.

Τα αποτελέσματα

1ος ΟΜΙΛΟΣ

=========

Σουηδία-Λευκορωσία 4-0

Βουλγαρία-Ολλανδία 2-0

Λουξεμβούργο-Γαλλία 1-3

2ος όμιλος

==========

Ελβετία-Λετονία 1-0

Ανδόρα-Νήσοι Φερόε 0-0

Πορτογαλία-Ουγγαρία 3-0

8ος όμιλος

==========

Κύπρος-Εσθονία 0-0

Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Γιβραλτάρ 5-0

Βέλγιο-Ελλάδα 1-1