Το σοκ του τραυματισμού του Μάτ Λοτζέσκι (που πιθανότατα χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς αφού υπάρχουν φόβοι για ρήξη αχίλλειου τένοντα !) ήταν σαφώς πολύ μεγαλύτερο από την ήττα (79-73) που υπέστη ο Ολυμπιακός από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ.

Ο Αμερικανός που επανήλθε από τραυματισμό σε μια από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα πάτησε άσχημα και έφυγε υποβασταζόμενος και στις μνήμες πολλών ήρθε η αντίστοιχη στιγμή με τον Ντάνιελ Χάκετ που έχασε όλη τη χρονιά !

Αναμένεται το αποτέλεσμα της μαγνητικής για να υπάρχει και πιο ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθος της ζημιάς που όλοι εύχονται στον παίκτη να μην είναι μεγάλο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ελλιπής Ολυμπιακός, χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη (γαστρεντερίτιδα) τον Βασίλη Σπανούλη φανερά εκτός ρυθμού (προέρχεται από ίωση) αλλά και απενεργοποιημένο στο δεύτερο ημίχρονο (λόγω πειθαρχικού θέματος) τον Κέμ Μπίρτς, δεν είχε τύχη κόντρα σε ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της εφετινής Ευρωλίγκας.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν απόλυτα ισορροπημένο με τον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ Μαδρίτης να μένουν ισόπαλοι με 37-37 έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστές τους ψηλούς τους !

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ με 11 πόντους ήταν ο πιο σοβαρός πονοκέφαλος για τον Πάμπλο Λάσο αμυντικά, ενώ μαζί με τους συμπαίκτες του είχαν μαζέψει 10 επιθετικά ριμπάουντ χωρίς όμως να αξιοποιήσουν απόλυτα αυτό το πλεονέκτημα.

Με όπλο την άμυνα ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 18-10, αλλά η διαφορά αυτή εξανεμίστηκε γρήγορα καθώς ο Αντονι Ράντολφ ήταν ασταμάτητος (11 πόντους στο πρώτο μέρος με 4/5 διπ. και 1/1 τριπ.) ενώ ο Λούκα Ντόντσιτς είχε εξουδετερώσει τον έτσι και αλλιώς ανέτοιμο Σπανούλη.

Ο Αγραβάνης με κεκτημένη ταχύτητα από το Βελιγράδι είχε 8 πόντους από το ημίχρονο αλλά ήταν πολύ άστοχος γενικότερα, ενώ κλειδί για την καλή αμυντική λειτουργία των πρωταθλητών Ελλάδας, αποτέλεσε η εξαιρετική άμυνα του Μάντζαρη στον Γιούλ.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που είχε και ένα έντονο φραστικό επεισόδιο με τον χαλαρό (αλλά και γκρινιάρη στον πάγκο) Κεμ Μπίρτς είδε την ομάδα του να προηγείται και πάλι με 8 πόντους (48-40), με όπλο την άμυνα.

Δεν δίστασε πάντως να αφήσει εκτός του Καναδό για το δεύτερο ημίχρονο.

Όμως η διαφορά εξανεμίστηκε άμεσα, όταν ο Μάντζαρης βγήκε για να πάρει ανάσες. Εκεί ο Γιούλ έκανε πάρτι και η Ρεάλ με σερί 16-4, προηγήθηκε αυτή με 56-52 (27’).

Το άσχημο για τον Ολυμπιακό ήταν ότι είχε αρχίσει να χάνει την ψυχραιμία του και πήγαινε σε αρκετά βεβιασμένες επιθέσεις και μάλιστα με πολλά άστοχα τρίποντα καθώς δεν μπορούσε να πλησιάσει κοντά στο καλάθι.

Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν με 66-58 στο 35’ με ηγέτες τους Ράντολφ και Γιούλ, αλλά το κλειδί για αυτό το προβάδισμα ήταν ή άμυνά τους καθώς είχαν μπλοκάρει τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων.

Η διαφορά πήγε και στους εννέα (72-63 στο 37’), αλλά εκεί ο Σφαιρόπουλος με ελληνική τετράδα τους Σπανούλη, Παπαπέτρου, Παπανικολάου και Μάντζαρη, μαζί με Λοτζέσκι πήγε το ματς στο τρίποντο μειώνοντας σε 70-73, αλλά η ομάδα του όχι μόνο δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή, αλλά έχασε και τον Λοτζέσκι με τον κόσμο να φεύγει μουδιασμένος από το ΣΕΦ.

Πλέον με δύο πενταδάτους (και καθοριστικούς για τη χημεία της ομάδας σε άμυνα και επίθεση) παίκτες να μην μπορούν να βοηθήσουν, ο Ολυμπιακός θα έχει σοβαρό πρόβλημα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα πρέπει να αλλάξει εκ νέου τα πλάνα του.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 37-37, 54-58, 73-79

Ολυμπιακός: Γκριν 7 (1), Μπιρτς, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 4 (1), Σπανούλης 9 (2), Ουότερς 2, Αγραβάνης 10 (1), Μιλουτίνοφ 18, Παπανικολάου 11(1), Μάντζαρης 5 (1), Λοτζέσκι 3 (1).

Ρεάλ: Ράντολφ 21 (1), Ντρέιπερ, Φερνάντεθ, Ντόνσιτς 4, Μασιούλις 7 (1), Ρέγες 4, Αγιόν 2, Κάρολ 2, Χάντερ 10, Γιουλ 21 (2), Τόμπκινς 3 (1), Τέιλορ 5 (1).