Με νικητήριο πεταχτάρι, όπως στον τελικό της Κωνσταντινούπολης (2012), ο Γιώργος Πρίντεζης έφερε τον Ολυμπιακό ακόμα πιο κοντά και πάλι στην αγαπημένη του Πόλη.

Το καλάθι στα 3.2» πριν από τη λήξη της παράτασης έδωσε σπουδαία νίκη στους πρωταθλητές Ελλάδας με 66-64 (58-58 καν. αγώνας) στην πιο καυτή έδρα της Ευρώπης επί του Ερυθρού Αστέρα, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ και αγκαλιάζοντας την 3η θέση, αν και τρώγοντας έρχεται η όρεξη και ο Ολυμπιακός φιλοξενεί αύριο στο ΣΕΦ τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος γλύκανε τους παίκτες του την παραμονή στο ξενοδοχείο κόβοντας μια τούρτα για τα γενέθλιά του (έκλεισε τα 50) και όταν του ευχήθηκαν, ζήτησε δύο δώρα, τις νίκες με Ερυθρό Αστέρα και Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι παίκτες του έστω και με άγχος τού χάρισαν την πιο σημαντική για το πλεονέκτημα έδρας και τώρα απομένει το κερασάκι στην τούρτα, αλλά είναι απορίας άξιον πώς θα βγάλουν σε λιγότερο από 48 ώρες και πάλι τόση ενέργεια κόντρα στη μεγάλη Ρεάλ.

Μεγάλη (και σωστή) απόφαση του Γιάννη Σφαιρόπουλου στην τελευταία φάση της παράτασης να κρατήσει στον πάγκο τον –ταλαιπωρημένο από ίωση –Σπανούλη και να παίξει το «ριπλέι» της Κωνσταντινούπολης με τον Γκριν στον ρόλο του πασέρ.

Οι Πειραιώτες, που είχαν κάνει ένα από τα κορυφαία τους ημίχρονα κρατώντας μόλις στους 17 πόντους τους γηπεδούχους (30-17 προηγήθηκαν στο πρώτο 20λεπτο), δέχθηκαν 26 στο τρίτο δεκάλεπτο και βρέθηκαν στο σημείο να διακυβεύεται ακόμα και η διαφορά του πρώτου αγώνα όταν την ισοφάρισαν οι Σέρβοι (50-42 στο 33′).

Ο Πρίντεζης μπορεί να ήταν ο ήρωας της τελευταίας στιγμής, αλλά χθες ο Ολυμπιακός (με απόντα τον Λοτζέσκι και παρόντα-απόντα τον Σπανούλη) είχε τρεις σωματοφύλακες.

Αν δεν είχε τον εκπληκτικό (αμυντικά και επιθετικά) Κώστα Παπανικολάου (αφιέρωσε τη νίκη στον αδελφό του που τον στήριξε στα δύσκολα και χθες είχε γενέθλια) και τον Δημήτρη Αγραβάνη στο κορυφαίο παιχνίδι του μακράν να κρατάει την ομάδα εκεί που έπαιρναν οι γηπεδούχοι διαφορά, δεν θα είχε την ευκαιρία ο Πρίντεζης να δοκιμάσει το πεταχτάρι του.

Ερυθρός Αστέρας: Γουόλτερς 7 (1), Τόμπσον 1, Ντάνγκουμπιτς 5 (1), Μίτροβιτς 1, Λάζιτς 2 (4 ρ.), Σιμόνοβιτς 9 (1 τρ., 6 ρ.), Τζένκινς 13 (1 τρ., 6 ρ.), Γκούντουριτς 14 (3/8 τρ.), Κούζμιτς 8 (4/10 δ., 8 ρ.), Μπιέλιτσα 4.

Ολυμπιακός: Γκριν 8, Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς 2, Αγραβάνης 16 (3/5 τρ.), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 15 (2/3 τρ.), Παπανικολάου 17 (2/4 τρ., 9 ρ.), Μάντζαρης 5 (1/7 τρ., 5 ασ.).