Εξαντλώντας τα περιθώρια να πείσει τον Ρεμί Γκαρντ ακόμα και μέχρι τα μεσάνυχτα, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να υποδεχτεί σήμερα για τρίτη φορά τον Τάκη Λεμονή στον πάγκο του!

Οι Πειραιώτες ενώ είχαν δώσει διορία στον πρώην τεχνικό της Λυών και της Αστον Βίλα μέχρι το απόγευμα, αργότερα την παρέτειναν μέχρι και τα μεσάνυχτα, αλλά ο γάλλος τεχνικός δεν φάνηκε θετικός από την πρώτη στιγμή.

Οπως δεν ήταν θετικοί στο φλερτ του Ολυμπιακού σχεδόν όλοι οι ξένοι προπονητές που «έπαιξαν» για τον πάγκο και κυρίως οι δύο Γάλλοι –εκτός από τον Γκαρντ και ο Μοντανιέ.

Ιδιαίτερα ο Μοντανιέ ανταποκρίνεται θετικά στο να αναλάβει το καλοκαίρι, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας ήθελαν τον προπονητή από τώρα.

Οπως όλα δείχνουν, λοιπόν, πάνε στο Plan B που φαίνεται να είναι ο Τάκης Λεμονής, ο οποίος όχι μόνο έχει συναντηθεί με τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, αλλά και έχει συμφωνήσει σε όλα.

Βέβαια, επειδή ο Ολυμπιακός έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις της τελευταίας στιγμής, η σημερινή ημέρα μπορεί να αποδειχθεί κομβική όσον αφορά την ανακοίνωση του νέου τεχνικού, εκτός αν στον Πειραιά, δεδομένης και της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω της εθνικής ομάδας, θέλουν να ψάξουν ακόμα.

Θυμίζουμε ότι υποψήφια ονόματα έχουν ακουστεί και άλλα από την ελληνική αγορά, περισσότερο όμως ως φημολογία. Αναφερόμαστε στον Νίκο Αναστόπουλο που, θυμίζουμε ότι πριν από κάποια χρόνια είχε αρνηθεί πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη να αναλάβει για δύο μήνες στο φινάλε, ζητώντας αν έρθει να υπογράψει συμβόλαιο ενάμιση χρόνου, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Το όνομα του Γιώργου Δώνη που επίσης είχε ακουστεί, ως ένας από τους υποψήφιους Ελληνες, διαψεύστηκε από τους Πειραιώτες με τον Βαγγέλη Μαρινάκη να έχει πάρει πάνω του την απόφαση σε άμεση επικοινωνία φυσικά και με τους συνεργάτες του.

Καθώς ο Κριστιάν Καρεμπέ και ο Φρανσουά Μοντεστό είχαν αναλάβει για παράδειγμα τη διαπραγμάτευση τόσο με τον Φιλίπ Μοντανιέ όσο και με τον Ρεμί Γκαρντ.

Από την άλλη ο Μποτία είχε τις δικές του επαφές με τον Ισπανό Χουάντε Ράμος, που όμως ποτέ δεν προχώρησαν σε ουσιαστικά επίπεδο, ακόμα και συζήτησης.

Οπως και να έχει η ιστορία, ιδιαίτερα σε αυτή την ομάδα με τα τόσο απαιτητικά αποδυτήρια, έχει αποδείξει ότι σε ανάλογη φάση (ενάμιση μήνα πριν από το τέλος της σεζόν) η ιδανική λύση είναι Ελληνας που να έχει περάσει κατά προτίμηση και ως παίκτης από την ομάδα.

Το σίγουρο είναι ότι με την παράταση που έδωσαν στον Γάλλο, που επαναλαμβάνουμε ήταν εξαιρετικά αρνητικός από την αρχή, οι Ερυθρόλευκοι ήθελαν να κερδίσουν λίγο χρόνο και να αφουγκραστούν τις αντιδράσεις για τον Τάκη Λεμονή. Ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε μεγάλο μέρος των φίλων της ομάδας, αλλά και κάποιοι το θεωρούν πισωγύρισμα.