Ο Ολυμπιακός επικράτησε στη Γαλλία 12-8 της Ολιμπίκ Νις, για την 8η αγωνιστική του Champions League υδατοσφαίρισης, και παρέμεινε στην κορυφή του Α΄ ομίλου, ισόβαθμος με την Τσόλνοκι που νίκησε στην Ουγγαρία 8-4 τη Μπρέσια.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν πλέον τις διαφορές τους στις 5 Απριλίου στον Πειραιά, στο ματς που θα κρίνει την πρώτη θέση του ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του final-6, στο οποίο αμφότερες έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους.

Σε ό,τι αφορά το ματς, οι “ερυθρόλευκοι” χωρίς να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης πήραν από την αρχή το προβάδισμα και έκλεισαν το ημίχρονο προηγούμενοι 7-3, με τέσσερα γκολ του Γιάννη Φουντούλη.

Οι Γάλλοι αντέδρασαν στην τρίτη περίοδο και μείωσαν προσωρινά σε 7-5, αλλά στη συνέχεια οι πρωταθλητές Ελλάδας σοβαρεύτηκαν, ξέφυγαν με 10-5 και “καθάρισαν” το παιχνίδι.

Το τελικό σκορ πάντως (12-8), δεν είναι απόλυτα ικανοποητικό για τον Ολυμπιακό, αφού σε περίπτωση ισοπαλίας με την Τσόλνοκι, η πρωτιά πιθανόν να κριθεί στη συνολική διαφορά τερμάτων και αυτή τη στιγμή, η ουγγρική ομάδα έχει προβάδισμα στον τομέα αυτό (+35 έναντι +32 των Πειραιωτών)

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 2-4, 2-1, 3-4

Τα γκολ:

ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΙΣ: Χάνσεν 2, Μονερέ 2, Ιζντίνσκι 2, Τσάκιτς, Μπρουγιέρ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Φουντούλης 5, Γεννηδουνιάς 3, Μουρίκης 2, Γιάνοβιτς, Κολόμβος