Διαζύγιο

Ηλεκτρικός πάγκος αυτός της Λάρισας. Ο Σάκης Τσιώλης παραιτήθηκε λίγο πριν από τις τελευταίες στροφές της περιόδου, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους». Είναι το δεύτερο ηχηρό όνομα προπονητή που εγκαταλείπει τον πάγκο, αν θυμηθούμε και την προ μηνών περίπτωση του Αγγελου Αναστασιάδη. Για να αποδειχθεί ότι η συμβίωση με τον Αλέξη Κούγια δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Ζευγάρι με ιστορία

Ηταν επόμενο να βγουν ντέρμπι στη χθεσινή κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας. Αλλά αναμφίβολα, το Ολυμπιακός – ΑΕΚ γεννά παραπάνω ιστορίες από το Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ. Τι να θυμηθούμε και τι να ξεχάσουμε από δύο αντιπάλους που σε διπλή φάση Κυπέλλου έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές, πάντα σε επίπεδο επαγγελματικού ποδοσφαίρου; Την πρόκριση του Ολυμπιακού επί Κοσκωτά το ’88; Τη διαιτησία του Ποντίκη και το «πέστε κάτω» του τότε υπευθύνου Πέτρου Στάθη; Τη ρεβάνς με το εντυπωσιακό 6-1 του Ολυμπιακού; Το ’96, τότε που η ΑΕΚ σάρωνε τα πάντα στο διάβα της και απέκλεισε άνετα τους Κόκκινους; Είναι πολλά, είναι αμέτρητες οι στιγμές που σημάδεψαν αυτά τα ντέρμπι και υποθέτουμε ότι θα προκύψουν ακόμη περισσότερες στην πορεία.

Σαφές μήνυμα

Επειδή πολλά ελέχθησαν και ακόμη περισσότερα ακούγονται για τον Ολυμπιακό αυτό το διάστημα, ας έχουμε κατά νου το εξής: να αναλογιστούμε ποιον ήθελαν στη χθεσινή κλήρωση οι άλλες τρεις ομάδες. Ναι, άριστα αντιληφθήκατε, τον Ολυμπιακό. Σωστή ή λάθος εκτίμηση, δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία συγκριτικά με την αλλαγή στάσης στη νοοτροπία όλων. Μέχρι πρότινος ή αν προτιμάτε μέχρι πριν από λίγα χρόνια, κανείς δεν ήθελε ένα πρόωρο συναπάντημα με τον κυρίαρχο του εγχώριου πρωταθλήματος. Πέρα από τις όποιες φωνές ή διαμαρτυρίες, αναγνώριζαν ενδόμυχα την ανωτερότητά του, αντιλαμβάνονταν τις ικανότητες και την κλάση των ποδοσφαιριστών του, άρα έψαχναν άλλον δρόμο. Τώρα, ο Ολυμπιακός δεν φοβίζει, μοιάζει τρωτός και ευάλωτος και ας δουν καλύτερα οι αρμόδιοι πώς έφτασε στο συγκεκριμένο σημείο. Γιατί η επιθυμία όλων να πέσουν με τον Ολυμπιακό μαρτυρά αρκετά πράγματα.

Φιλανθρωπικός αγώνας

Τέλη Απριλίου (26-30), στον υπέροχο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αναμένεται να διεξαχθεί ένας πολύ ενδιαφέρων αγώνας: το No Finish Line, που θέλει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, ενώ οι συμμετέχοντες σε 90 συνεχόμενες ώρες θα μπορούν να προσφέρουν χρήματα καταγράφοντας χιλιόμετρα, τρέχοντας ή περπατώντας, στην Ενωση «Μαζί για το παιδί». Μεγάλος πρεσβευτής της διοργάνωσης είναι ο ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης που –αξίζει να σημειωθεί –αναλαμβάνει στο εξής την προπόνηση του επίσης ιστιοπλόου Βύρωνα Κοκκαλάνη με στόχο τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ταύρος

Οταν οι Μπουλς κατακτούσαν τον έναν μετά τον άλλο τους τίτλους, έξι συνολικά με τον Μάικλ Τζόρνταν να πετά, general manager ήταν ο Τζέρι Κράουζε. Ο θάνατός του βύθισε το Σικάγο στη θλίψη και για τους γνωρίζοντες το αμερικανικό μπάσκετ, μιλάμε για άνθρωπο

που άφησετο στίγμα του.