Χωρίζουν οι δρόμοι του Σάκη Τσιώλη και της ΑΕΛ, για δεύτερη φορά μέσα σε 10 μήνες. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Αλέξης Κούγιας, με δηλώσεις του στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου προανήγγειλε την άμεση αποχώρηση του Καρδιτσιώτη προπονητή. Το «διαζύγιο» προέκυψε το βράδυ της Δευτέρας σε συνάντηση που είχαν οι δύο στη Βουλιαγμένη όπου -σύμφωνα με τον κ. Κούγια- ο Τσιώλης ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει στην ΑΕΛ για προσωπικούς λόγους.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε ότι θα γίνουν προσπάθειες να τον μεταπείσει να παραμείνει για τα πέντε τελευταία ματς της σεζόν, όπου θα κριθεί και η παραμονή της ομάδας στη Super League. Κάτι τέτοιο, όμως, μοιάζει απίθανο. Ηδη ο Αλέξης Κούγιας αναχώρησε για τη Λάρισα προκειμένου να διεξαχθεί έκτακτο ΔΣ και να συζητηθεί το θέμα του (όπως όλα δείχνουν, νέου) προπονητή.

Μέλος της ομάδας που κατέκτησε το πρωτάθλημα του 1988, ο Σάκης Τσιώλης επέστρεψε ως προπονητής στην ΑΕΛ το 2015 προκειμένου να την οδηγήσει στην άνοδο στη Super League μετά από μία πενταετία απουσίας. Τα κατάφερε, όμως η συνεργασία του ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούνιο και η σκυτάλη παραδόθηκε στον Αγγελο Αναστασιάδη. Την 1η Νοεμβρίου 2016 όμως, ο Τσιώλης επέστρεψε για να διαδεχθεί τον Αναστασιάδη.

Μεσολάβησαν 140 ημέρες με αρκετές εντάσεις ανάμεσα στους δύο, οι περισσότερες εκ των οποίων δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Ο Αλ. Κούγιας σε δηλώσεις του πριν από δύο εβδομάδες υποστήριξε ότι κάλεσε τον Τσιώλη να ανανεώσει τη συνεργασία, όμως εκείνος ήθελε να «ψαχτεί» (όπως είπε χαρακτηριστικά) στο εξωτερικό.