Νέο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης νεαρών ποδοσφαιριστών, αυτή τη φορά στην Ιταλία.

Υστερα από έρευνες που διήρκεσαν έναν χρόνο, οι ιταλικές Αρχές συνέλαβαν δύο προπονητές της ομάδας νέων Ατλέτικο NSC στο Τορίνο με τις κατηγορίες της παιδικής πορνογραφίας και της σεξουαλικής κακοποίησης.

Το σκάνδαλο, που έχει πολλές ομοιότητες με την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στην Αγγλία, έχει συγκλονίσει την Ιταλία.

Προς το παρόν έχουν συλληφθεί ο 20χρονος προπονητής Μαϊκόλ Ποέριο, ο οποίος έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, και ο 50χρονος συνάδελφός του Τζιανφράνκο Ντούγκο που οδηγήθηκε και κρατείται στο αστυνομικό τμήμα.

Οι έρευνες ξεκίνησαν ύστερα από καταγγελίες ενός 16χρονου αγοριού, μέλους της ομάδας.

Ενόψει ενός σημαντικού αγώνα, ο προπονητής του Μαϊκόλ Ποέριο τον προσκάλεσε μετά την προπόνηση στο σπίτι του και προσπάθησε να τον προσεγγίσει σεξουαλικά, αφού ξάπλωσε δίπλα του στο κρεβάτι.

Από τις έρευνες έχει αποκαλυφθεί ότι ο συγκεκριμένος προπονητής ζητούσε σεξουαλικές χάρες από τους παίκτες με αντάλλαγμα την εξασφάλιση μιας θέσης στη βασική ενδεκάδα.

Ο Ντούγκο, που μοιραζόταν φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας με τον Ποέριο, παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι η ηλικία των παιδιών ήταν μεταξύ 13 και 16 ετών. Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι ο αριθμός των θυμάτων είναι 15, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.