Μένει, φεύγει ή παραμένει μέχρι να φύγει; Τον χρησμό του Αρσέν Βενγκέρ «Θα γνωρίζετε σύντομα» που αφορά το μέλλον του στην Αρσεναλ προσπαθούν να ερμηνεύσουν οι δημοσιογράφοι κι ενώ το χάσμα μεταξύ των πολεμίων του και των υποστηρικτών του στους Κανονιέρηδες βαθαίνει συνεχώς.

Μετά την ήττα της Αρσεναλ από τη Γουέστ Μπρομ με 3-1, η τέταρτη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της στην Πρέμιερ Λιγκ, οι Γκάνερς υποχώρησαν στην έκτη θέση της βαθμολογίας και απειλούνται να μείνουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά αυτόν τον αιώνα.

Στον ουρανό του Χόθορνς εμφανίστηκαν δύο μικρά αεροσκάφη. Το πρώτο τραβούσε το μήνυμα «No Contract#Wenger Out» («Οχι Συμβόλαιο#Εξω ο Βενγκέρ»). Το δεύτερο που ακολούθησε έφερε το μήνυμα «In Arsene We Trust#Respect AW» («Στον Αρσέν που εμπιστευόμαστε#Σεβασμός ΑΒ»).

Ο Αλσατός που έχει συμπληρώσει 20 χρόνια στον πάγκο των Κανονιέρηδων είπε πως δεν είδε τα εναέρια μηνύματα ούτε άκουσε τα συνθήματα εναντίον του.

Παρ’ όλα αυτά, αποκάλυψε πως έχει λάβει την απόφασή του για το μέλλον του, την οποία θα ανακοινώσει πολύ σύντομα.

Το τρέχον συμβόλαιο του Βενγκέρ με την Αρσεναλ λήγει τον Ιούνιο, αλλά ο αγγλικός σύλλογος του προσφέρει διετή ανανέωση.

Το παρασκήνιο και η φημολογία για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Βενγκέρ στην Αρσεναλ οργιάζουν τις τελευταίες ώρες.

Το σενάριο στο οποίο συγκλίνουν οι περισσότεροι δημοσιογράφοι της Γηραιάς Αλβιώνας, που ασχολούνται με τον σύλλογο του Βόρειου Λονδίνου, αναφέρει πως ο Βενγκέρ θα ζητήσει να παραμείνει για έναν ακόμα χρόνο, διάστημα που ουσιαστικά θα αποτελέσει μεταβατική περίοδο για την Αρσεναλ. Ταυτόχρονα, θα δοθεί στον ίδιο η ευκαιρία να φύγει από τον σύλλογο που υπηρέτησε για δύο δεκαετίες με το κεφάλι ψηλά και γιατί όχι με έναν τίτλο.

Η δημοσιογράφος των «Times» Αλισον Ρουντ πιστεύει πως ο Βενγκέρ αξίζει μια ευκαιρία να φύγει με το κεφάλι ψηλά.

Ο Τζακ Πιτ-Μπρουκ της «Independent» δίνει μία άλλη διάσταση στο θέμα: «Η ανανέωση του συμβολαίου για έναν ακόμα χρόνο έχει τη σημασία της γιατί είναι ξεκάθαρο πως η Αρσεναλ δεν έχει plan B για να τον αντικαταστήσει. Θα πανικοβληθούν αν ο Βενγκέρ φύγει γιατί δεν ξέρουν ποιος θα ήταν ο κατάλληλος να τον αντικαταστήσει».

Χαρακτηριστικό της πτώσης των Κανονιέρηδων είναι η απόφαση του αμυντικού της Μονακό Τζιμπρίλ Σιντιμπέ να απορρίψει πέρυσι την Αρσεναλ για να πάρει μεταγραφή σε… μεγάλη ομάδα.

Τα αποτελέσματα: Γουέστ Μπρομ – Αρσεναλ 3-1, Γουέστ Χαμ – Λέστερ 2-3, Σάντερλαντ – Μπέρνλι 0-0, Στόουκ – Τσέλσι 1-2, Εβερτον – Χαλ 4-0, Κρίσταλ Πάλας – Γουότφορντ 1-0, Μπόρνμουθ – Σουόνσι 2-0, Μίντλεσμπρο – Μάντσεστερ Γ. 1-3, Τότεναμ – Σάουθαμπτον 2-1, Μάντσεστερ Σ. – Λίβερπουλ 1-1.

Η βαθμολογία: Τσέλσι 69, Τότεναμ 59, Μάντσεστερ Σίτι 57.