Με κορυφαίο τον Κονσταντίν Τσούπκοβιτς ο Ολυμπιακός κατέκτησε για 16η φορά το Κύπελλο στο βόλεϊ, καθώς νίκησε στον τελικό του φάιναλ φορ στο Αλεξάνδρειο την Κηφισιά 3-1 (25-13, 19-25, 25-22, 29-27). Ο Τσούπκοβιτς (23 π.) αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του τελικού, κάτι που είχε συμβεί και στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ από τους Ερυθρόλευκους.

Ο σέρβος ακραίος ρωτήθηκε αν ο στόχος του είναι να κάνει τρεις τους τίτλους του στους τελικούς των πλέι οφ. «Πρώτα απ’ όλα είναι η ομάδα. Μακάρι να τριτώσει, αλλά ποτέ δεν σκέφτομαι έτσι» απάντησε.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στον τίτλο απέναντι σε μια εξαιρετική Κηφισιά που είχε κορυφαίο παίκτη τον Μπόγιαν Γιορντάνοφ (26 π.).

«Στα κρίσιμα σημεία διατηρήσαμε τη συγκέντρωση και την ψυχραιμία μας. Πριν από το παιχνίδι είπα στους παίκτες ότι είναι δύσκολο να παίξεις έναν αγώνα για τον οποίο όλοι θεωρούν ότι έχεις νικήσει πριν καν αρχίσει. Η Κηφισιά είναι μια εξαιρετική ομάδα. Κατακτήσαμε κι αυτόν τον τίτλο και συνεχίζουμε. Επόμενος στόχος μας είναι το πρωτάθλημα. Εχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο δρόμο γιατί ξεκινάμε από το μηδέν» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού Σλόμπονταν Μπόσκαν.

«Παίξαμε καλά και μας άξιζε να πάμε στο τάι μπρέικ. Κάναμε αυτό που είπαμε πριν από το παιχνίδι, δηλαδή να αγωνιστούμε με ψυχή. Δεν ξέρω τι να πω και πώς να νιώσω. Να χαρώ ή να στενοχωρηθώ; Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό αλλά και στην ομάδα μου» είπε ο τεχνικός της Κηφισιάς Κώστας Αρσενιάδης.

ΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ. Στους ημιτελικούς του Σαββάτου ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ 3-1 (25-22, 23-25, 25-20, 25-16) και η Κηφισιά την Ορεστιάδα επίσης 3-1 (25-20, 21-25, 25-19, 25-20).

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Καλμαζίδης έδωσε το σύνθημα για ανασύνταξη: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την απόδοσή μας, αλλά πρέπει να βρούμε δύναμη για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα». Να σημειώσουμε ότι στον ημιτελικό τραυματίστηκαν και αποχώρησαν ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ Βλάντο Πέτκοβιτς και ο λίμπερο του Ολυμπιακού Γιώργος Στεφάνου (δεν αγωνίστηκε στον χθεσινό τελικό).