Μαζί στα μετάλλια, μαζί και στη ζωή θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τίτλος της βιογραφίας του Λευτέρη Πετρούνια και της Βάσως Μιλλούση, δύο εκ των κορυφαίων γυμναστών που έχει βγάλει η χώρα μας.

Το Σαββατοκύριακο στο Μπακού και οι δύο ανέβηκαν στο βάθρο στα αγαπημένα τους αγωνίσματα, ο μεν Λευτέρης στους κρίκους (χρυσό), η δε Βάσω στη δοκό (ασημένιο) στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκεί που έχουν στοχεύσει πάντως και οι δύο σε χρυσό, είναι στην καρδιά ο ένας του άλλου.

Λίγα λεπτά μετά τον κορυφαίο θρίαμβο της καριέρας του (μέχρι τον επόμενο) το περασμένο καλοκαίρι στο Ρίο, έξω από το δωματιάκι του ντόπινγκ κοντρόλ, τον περίμεναν τα πιο γοητευτικά συγχαρητήρια.

Ηταν η στιγμή που ο Λευτέρης Πετρούνιας φορώντας στον λαιμό του το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων πήρε στην αγκαλιά του την κοπέλα της ζωής του, τη συναθλήτριά του Βάσω Μιλλούση, και έβγαζε πλέον όλο το άγχος και την ένταση από όλες αυτές τις ημέρες της προσμονής.

Ενα πολύ όμορφο ζευγάρι που συμπληρώνει ο ένας τον άλλο και κυρίως η πιο έμπειρη (σε αυτά) Βασιλική Μιλλούση αποφορτίζει τον πιο νέο πρωταθλητή μας, στα δύσκολα. Οι δυο τους γνωρίζονται από παιδιά και τα τελευταία χρόνια έχουν συνάψει σχέση που τους έχει βοηθήσει να αντιμετωπίζουν ακόμα πιο αποτελεσματικά κάθε δυσκολία που συναντούν στην επίπονη προετοιμασία με τις ατελείωτες ώρες προπόνησης.

Στο Ρίο, στην τελευταία της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες, η Βάσω Μιλλούση δεν τα κατάφερε, αλλά αμέσως μετά τον αποκλεισμό της μίλησε για τον Λευτέρη ευχόμενη να κάνει περήφανους όλους τους Ελληνες.

Το Σαββατοκύριακο στο Μπακού, η χαρά των δύο πρωταθλητών μας ήταν διπλή καθώς εκτός από το αναμενόμενο (και σχεδόν το πιο σίγουρο χρυσό των αγώνων) μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια, επανήλθε στο βάθρο (ασημένια) και η Βάσω Μιλλούση στη δοκό στο Παγκόσμιο Κύπελλο της γυμναστικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο μέρος, στο Μπακού, πριν από δύο χρόνια στους παρθενικούς του Ευρωπαϊκούς Αγώνες, ο Λευτέρης Πετρούνιας είχε πάρει επίσης το χρυσό μετάλλιο.

Οι διοργανωτές κατά την απονομή μαζί με το μετάλλιο έδιναν στους αθλητές εκτός από την κλασική ανθοδέσμη και ένα ρόδι, το εθνικό φρούτο του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Πετρούνιας πέταξε την ανθοδέσμη στην κερκίδα, αλλά το ρόδι το πέταξε δυνατά κάτω στο κόκκινο χαλί σπάζοντάς το για το γούρι.

Πραγματικά από τότε όλα του πάνε πρίμα, αν και για τα αγωνιστικά τουλάχιστον ο Λευτέρης Πετρούνιας έχει κάνει εκπληκτική προετοιμασία και δουλειά με τον προπονητή του Δημήτρη Ράφτη, η οποία καθρεφτίζεται σε κάθε γήπεδο.

Στα αισθηματικά έχει βάλει το χέρι της και η Βάσω.

Θυμίζουμε ότι στο αεροδρόμιο κατά την επιστροφή της ομάδας της γυμναστικής από το Ρίο, η μητέρα του Λευτέρη Πετρούνια Σοφία, είχε κάνει παράπονα στους δημοσιογράφους που περίμεναν δηλώσεις του γιου της και αγνόησαν τον Μάρα και τη Μιλλούση.

Ενδειξη του πόσο αγαπημένη είναι η οικογένεια της γυμναστικής.