Στην αφετηρία της δεύτερης θητείας του στην ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ χαρακτηρίστηκε από κάποιους ως υπηρεσιακός, από άλλους ως «κατάσταση προσωρινότητας». Ωστόσο εκείνος επέστρεψε με σκοπό να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και να κερδίσει μέσα στα γήπεδα το δικαίωμα να «οικοδομήσει» τη δική του ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι. Μετά και το νέο ζητούμενο που έφερε εις πέρας (δηλαδή την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Ενωσης ύστερα από 5 μήνες, με το υπέρ της 1-0 στην έδρα του Ατρομήτου), οι Κιτρινόμαυροι συμπλήρωσαν 13 ματς αήττητοι από την ημέρα που ο Ισπανός ανέλαβε το αγωνιστικό τιμόνι της ομάδας. Πλέον ουδείς τον αντιμετωπίζει ως άνθρωπο της μετάβασης για τον επόμενο, εκ του αντιθέτου εντός της ομάδας έχει καλλιεργηθεί κλίμα παραμονής και για τη σεζόν που έπεται. Με τη δουλειά και την προσωπικότητά του ο Χιμένεθ μετάλλαξε την ΑΕΚ από ένα φοβικό σύνολο σε ομάδα που ξέρει να κερδίζει, αν και ακόμα βρίσκεται στα μισά του δρόμου καθώς οι βασικοί στόχοι (εξασφάλιση ευρωπαϊκής συμμετοχής μέσω των πλέι οφ και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας) παραμένουν ανοιχτοί και η επιτυχία από την αποτυχία στην τελική σούμα απέχουν ελάχιστα.

Δεν είναι όμως μόνο το θέμα του ισπανού τεχνικού ανοιχτό. Μια σειρά παικτών που ανέβασαν ιδιαίτερα την απόδοσή τους με τον Χιμένεθ στον πάγκο (ακόμα και ο «τελειωμένος» Χρήστος Αραβίδης ενεργοποιήθηκε από τον προπονητή) περιμένουν στο ακουστικό τους τη διοίκηση της ΑΕΚ προκειμένου να πράξει ό,τι και με το βραζιλιάνο δεξιό μπακ Ροντρίγκο Γκάλο: Να τους καλέσει σε συζητήσεις για την επέκταση της συνεργασίας τους με την Ενωση. Οι περιπτώσεις είναι οι ακόλουθες:

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Ο 26χρονος στόπερ εξελίχθηκε σε εξαιρετική λύση για τις θέσεις στο κέντρο της άμυνας, έγινε βασικός δικαιότατα, είναι οικονομική επιλογή και χαρακτήρας με δυναμισμό, πάθος, εμπιστοσύνη στον εαυτό του και αγάπη για την ομάδα. Η παραμονή του θεωρείται δεδομένη.

Δημήτρης Κολοβέτσιος: Ηταν βασικός τα προηγούμενα δύο χρόνια, φέτος έχασε έδαφος, όμως και πάλι παίζει αρκετά. Είναι 25 ετών, προέρχεται από πετυχημένη σεζόν, ειδικά στο δεύτερο μισό της, διάστημα στο οποίο η απόδοσή του ήταν μόνιμα σε υψηλά επίπεδα και ξεχώρισε στα ντέρμπι. Οι πιθανότητες παραμονής είναι μοιρασμένες.

Ρόλαντ Βάργκας: Πέρασε δύσκολο πρώτο μισό της σεζόν με διαδοχικούς τραυματισμούς και στα τελευταία ματς είναι ενδεκαδάτος. Ωστόσο δεν διαφαίνεται διάθεση επέκτασης της συνεργασίας από την πλευρά της ΑΕΚ.

Μιχάλης Μπακάκης: Το κλίμα είναι υπέρ της παραμονής του. Ελληνας, 26 ετών, σε θέση που η εγχώρια αγορά των γηγενών δεν έχει να επιδείξει καλύτερούς του. Λογικά θα παραμείνει.

Τόμας Πέκχαρτ: Ο Τσέχος είναι ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα με 6 γκολ, ένα λιγότερο από τον Μάνταλο. Ωστόσο δύσκολα θα ανανεωθεί το συμβόλαιό του.

Χρήστος Αραβίδης: Το καλοκαίρι θα αποχαιρετήσει την ομάδα, η απόφαση της διοίκησης είναι οριστική και δεν άπτεται αγωνιστικών λόγων.

Ηλίας Βούρας: Ο τρίτος τερματοφύλακας της ομάδας, δεν θα συνεχίσει στην Ενωση και μετά το καλοκαίρι καθώς τη θέση του θα πάρει ο Τσιντώτας του Λεβαδειακού.