«Χρυσό» βαθμό απέσπασε ο Ηρακλής από τον ΠΑΟΚ (1-1) στο Καυτανζόγλειο, στην προσπάθεια που καταβάλλει για να παραμείνει στη Super League. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ-οφσάιντ του Πρίγιοβιτς στο 19΄, ο «Γηραιός» ισοφάρισε με τον Μπαστακό στο 80΄ και συνεχίζει να ελπίζει στο «θαύμα» ενώ απομένουν οκτώ αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής περιόδου (22η).

Ετσι, διατηρήθηκε η παράδοση που θέλει τον Ηρακλή να παραμένει αήττητος εντός έδρας σε παιχνίδια κόντρα στον ΠΑΟΚ, για 20 χρόνια!

Το ματς ήταν αναγνωριστικό και από τις δύο ομάδες στο πρώτο τέταρτο. Η πρώτη τελική σημειώθηκε στο 4′ με τον Αμρ Ουάρντα να δοκιμάζει το πόδι του από μακριά αλλά να μην απειλεί τον Χουάντερσον. Ο Ηρακλής επιχείρησε την πρώτη αξιόλογη του επίθεση στο 14′, μετά από λάθος του Γλύκου, που δεν αξιοποίησε ο Περόνε (το σουτ του Αργεντινού ήταν άστοχο).

Ήταν φανερό ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε μπει με σωστή νοοτροπία στον αγωνιστικό χώρο, αντίθετα οι γηπεδούχοι είχαν καλά τρεξίματα και κάλυπταν όλους τους χώρους. Παρ΄ όλα αυτά στο 19′ ο «δικέφαλος του Βορρά» πήρε προβάδισμα με το πλασέ του Πρίγιοβιτς από κοντά, γκολ, που δεν θα έπρεπε να μετρήσει καθώς ο Σέρβος στράικερ ήταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ ζήτησαν πέναλτι (δίκαια) στο 42΄ σε χέρι του Στάμου από γύρισμα του Πέλκα, με το διαιτητή Γκράνα να δείχνει «παίζετε».

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε πιο επιθετικά και στο 48′ το σουτ του Τσίμιροτ έφυγε άουτ. Ο Ηρακλής «απάντησε» στο 53′ με το ξαφνικό σουτ του Περόνε που δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 56′ ο αγώνας διακόπηκε για λίγο, εξαιτίας των αντικειμένων που δέχτηκε ο Ουάρντα την ώρα που εκτελούσε το κόρνερ.

Οι παίκτες του Ίβιτς έδειχναν επαναπαυμένοι στο υπέρ τους 1-0 και στο 80΄ οι γηπεδούχοι τους τιμώρησαν. Δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς ο Μπαστακός με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια και στο 83΄ θα μπορούσε να γίνει ο «ήρωας» των γηπεδούχων, αλλά ο Γλύκος ήταν ο νικητής στο μεταξύ τους τετ-α-τετ.

Διαιτητής: Γκράνας

Κίτρινες: Τζανετόπουλος, Δώνης- Πέλκας, Τσίμιροτ

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σ.Παντελίδης): Χουάντερσον, Δώνης, Στάμου (69′ Πασσάς), Κούρος, Γροντής (78′ Μπαστακός), Τζανετόπουλος, Ζιαμπάρης, Αργυρόπουλος, Μοντέιρο, Λεοζίνιο (82′ Ιντζόγλου), Περόνε.

ΠΑΟΚ (Βλ.Ίβιτς) :Γλύκος, Μάτος, Μαλεζάς, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ουάρντα (85′ Αθανασιάδης), Ενρίκε (44′ Κάμπος), Μπίσεσβαρ (29′ Πέλκας), Πρίγιοβιτς.