Με πρωταγωνιστή τον Ναϊγκολάν που πέτυχε δύο γκολ, η Ρόμα νίκησε στο Σαν Σίρο την Ιντερ 3-1 και εξακολουθεί να κυνηγά την πρωτοπόρο Γιουβέντους στην 26η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος.

Με ένα γκολ του Μπάκα με πέναλτι (22′) η Μίλαν πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Σασουόλο (1-0), στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει θέση που οδηγεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Η Λάτσιο δυσκολεύτηκε απέναντι στην Ουντινέζε στο «Ολίμπικο» και χρειάστηκε ένα πέναλτι του Τσίρο Ιμόμπιλε στο 73ο λεπτό για να κάμψει την αντίσταση του Ορέστη Καρνέζη και να νικήσει 1-0. Οι βαθμοί ήταν πολύτιμοι για την ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι, καθώς την έφεραν στην πέμπτη θέση με ένα βαθμό διαφορά από την τέταρτη Αταλάντα και τέσσερις από την τρίτη Νάπολι, δηλαδή από τη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Βασίλης Τοροσίδης αποβλήθηκε στο 75΄ και ο Μάριος Οικονόμου είδε κίτρινη κάρτα στην εκτός έδρας ισοπαλία της Μπολόνια με την Τζένοα, στην οποία οι φιλοξενούμενοι έχασαν τη νίκη στις καθυστερήσεις.

Όπως και με την Κάλιαρι στη Γένοβα (1-1), έτσι και σήμερα στο «Ρέντσο Μπαρμπέρα», η Σαμπντόρια αναδείχθηκε ισόπαλη, 1-1, με την Παλέρμο.

Για τους φιλοξενούμενους «έσωσε την παρτίδα» ο Κουαλιαρέλα στην εκπνοή του αγώνα κι ενώ οι γηπεδούχοι έφτασαν πολύ κοντά στο να πάρουν το «χρυσό τρίποντο» που θα τους έδινε κάποιες ελπίδες παραμονής.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Σάββατο

Νάπολι-Αταλάντα 0-2

(29΄, 70΄ Καλντάρα)

Γιουβέντους-Έμπολι 2-0

(52΄ αυτ. Σκορούπσκι, 65΄ Σάντρο)

Κυριακή

Παλέρμο-Σαμπντόρια 1-1

(39΄πεν. Νεστορόφσκι – 90΄ Κουαλιαρέλα)

Κιέβο-Πεσκάρα 2-0

(12΄ Μπίρσα, 61΄ Κάστρο)

Κροτόνε-Κάλιαρι 1-2

(10΄ Στόιαν – 33΄ Πέδρο Γκαλβάο, 69΄ Μποριέλο)

Τζένοα-Μπολόνια 1-1

(90΄+ Ντσαμ – 57΄ Βιβιάνι)

Λάτσιο-Ουντινέζε 1-0

(73΄ πεν. Ιμόμπιλε)

Σασουόλο-Μίλαν 0-1

(22΄ πεν. Μπάκα)

Ίντερ-Ρόμα 1-3

(81’ Ικάρντι / 12’, 56’ Ναϊνγκολάν, 85’ Περότι πέν.)