Για πρώτη φορά ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από την Τουρκία, για πρώτη φορά μετά το 2012 προκρίθηκε στους «16» της διοργάνωσης, αλλά και για πρώτη φορά στην ιστορία του κατάφερε να πάρει πρόκριση, ενώ είχε φέρει ισοπαλία στο πρώτο ματς στην έδρα του. Η ελληνική ομάδα νίκησε 3-0 την Οσμπανλισπόρ στην Άγκυρα, με δύο γκολ του Ανσαριφάρντ (47′, 86′) και ένα του Ελιουνούσι (70′) και με τρόπο θριαμβευτικό θα βρίσκεται την Παρασκευή στην κλήρωση της φάσης των 16 του Europa League στη Νιόν.

Ο Ολυμπιακός με το… καλημέρα, είχε τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Μόλις στο 3′ ο Φορτούνης γύρισε από αριστερά την μπάλα και ο Ντα Κόστα αμαρκάριστος σούταρε ψηλά άουτ. Στη συνέχεια όμως οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν και πάλι τα γνωστά προβλήματα ανάπτυξης σαν να είναι μια ομάδα χωρίς κανένα πλάνο από τη μέση και μπροστά και με τον Ανσαριφάρντ εντελώς μόνο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να κρατήσουν τη μπάλα καθώς πήγαιναν πάντα με καθυστέρηση στη διεκδίκηση, ενώ είχαν πολλές λανθασμένες μεταβιβάσεις.

Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στην τουρκική ομάδα να ελέγχει το παιχνίδι. Η Οσμανλισπόρ εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσεκτική πίσω, με αποτέλεσμα να περιορίσει εντελώς την κίνηση των αντιπάλων της και αρκετά κινητική μπροστά και είχε την καλύτερη ευκαιρία στο 12′, όταν ο Γουεμπό από καλή θέση πλάσαρε άουτ.

Στο τελευταίο πεντάλεπτο του α’ ημιχρόνου το ματς άνοιξε και οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία. Πρώτα οι γηπεδούχοι στο 41′ με τον Εντιαγέ να σουτάρει, τον Μποτία να κάνει προβολή και τον Γουεμπό νέο σουτ άουτ. Και αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι στο 43′ με τον Φιγκέιρας να μπαίνει από δεξιά και τον Τσουρουκσού πάνω στη γραμμή να διώχνει το γύρισμα του Πορτογάλου.

Το μεγάλο ευτύχημα για τον Ολυμπιακό είναι ότι σκόραρε με την έναρξη του β’ ημιχρόνου από μια στημένη φάση. Στο 47′ ο Σεμπά εκτέλεσε κόρνερ, ο Μποτία πήρε την κεφαλιά και ο Ανσαριφάρντ ξεχαμένος από τους Τούρκους στην καρδιά της περιοχής έκανε το 0-1 και άνοιξε τον δρόμο για την πρόκριση.

Στο 52′ και στο 54′ «έλαμψαν» οι δύο τερματοφύλακες. Πρώτα ο Καρτσεμάρσκας που απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Ελινουνούσι και μετά ο Λεάλι που με δυσκολία εξουδετέρωσε το σουτ του Ρεγκατέν. Στο 63′ ο Εντιαγέ ξέφυγε κάθετα μπροστά αλλά πλάσαρε άουτ και το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Σεμπά στο 67′, στην κορυφαία ευκαιρία του Ολυμπιακού στο παιχνίδι.

Το «χάι λάιτ» του αγώνα όμως ανήκει στον Ανδρούτσο. Ο νεαρός πέρασε στο 65′ και στο 70′ μπήκε στην περιοχή, «άδειασε» με το σπάσιμο της μέσης και την ντρίπλα του τον Προχάτσκα, γύρισε με τη μια στον Ελιουνούσι, ο οποίος με κεφαλιά έκανε το 0-2. Στο 79′ ο Καρτσεμάρσκας «πήρε την μπουκιά από το στόμα» του Ανσαριφάρντ, ωστόσο ο Ιρανός δεν είχε πει την… τελευταία του κουβέντα. Στο 87′ και μετά από ενέργεια του Σεμπά, έκανε από κοντά με κεφαλιά το 0-3 και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού.

ΟΣΜΑΝΛΙΣΠΟΡ (Μουσταφά Ακτσάι): Καρτσεμάρσκας, Βρσάγιεβιτς, Γουεμπό, Εντιαγέ, Πίντο (66′ Μπαγίρ), Ρεγκατέν (75′ Ντελάρζ), Προχάτσκα, Τσαγκιράν (74′ Γκουβέν), Μπιφουμά, Τσουρουκσού, Μάιερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Σισοκό, Ντα Κόστα, Μποτία, Ρέτσος, Μάρτινς (65′ Ανδρούτσος), Ελιουνούσι (81′ Μανθάτης), Φορτούνης (85′ Ρομαό), Σεμπά, Ανσαριφάρντ.