Ο Τσάβι Πασκουάλ επισήμανε στη media day του Παναθηναϊκού, εν όψει της αναμέτρησης με την Ούνιξ Καζάν την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ, για την 23η αγωνιστική της Euroleague, ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει να αφήσουν στο παρελθόν την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και να συγκεντρωθούν σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, από το οποίο κρίνεται η παραμονή σε… τροχιά τετράδας.

«Το Κύπελλο είναι παρελθόν. Τώρα είναι ώρα να επανέλθουμε στην Euroleague. Αυτό το τρόπαιο ήταν εξαιρετικό για εμάς όμως είναι παρελθόν και τώρα το επόμενο παιχνίδι μας είναι πιο δύσκολο γιατί προερχόμαστε από την κατάκτηση τίτλου και πάντα σε αυτές τις καταστάσεις οι ομάδες έχουν δυσκολίες να καταλάβουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να νικήσεις στο επόμενο παιχνίδι», είπε αρχικά ο τεχνικός του Παναθηναϊκού και συνέχισε εστιάζοντας στην Ούνιξ:

«Πρώτα απ’ όλα πρέπει να θυμηθούμε ότι χάσαμε στο Καζάν. Θα είναι μια καλή επιστροφή στην Euroleague για εμάς και δεύτερον, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν λέμε ότι τα παιχνίδια στην έδρα μας είναι κρίσιμα, αλλά αυτό ισχύει. Αύριο με την Ούνιj θα είναι έτσι. Η αντίπαλός μας δεν προέρχεται από νίκες και αυτό σημαίνει πως σίγουρα πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι».

Σχολιάζοντας την πορεία του Παναθηναϊκού στην τελική ευθεία του «μαραθωνίου» της Euroleague, είπε: «Δεν είναι ώρα να σκεφτόμαστε πολύ για το πώς θα τερματίσουμε. Ολοι οι προπονητές το λέμε, αλλά είναι αλήθεια: Πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο το επόμενο παιχνίδι και πάντα όταν νικάς, πρέπει να κοιτάς το πρόγραμμα και να σκεφτείς τι ακολουθεί. Όμως πρώτα πρέπει να νικήσεις».

Από την πλευρά του ο Αλεσάντρο Τζεντίλε, δήλωσε: «Δεν νομίζω πως θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Η Ούνιξ είναι μία πολύ καλή ομάδα και διαθέτει εξαιρετικό ρόστερ και πιστεύω πως θα έρθουν εδώ για να δώσουν το 100% και να φύγουν με τη νίκη. Στην φετινή Ευρωλίγκα κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο και κάθε ομάδα είναι πολύ καλή. Δεν πιστεύω πως το γεγονός ότι δεν έχει να χάσει τίποτα την κάνει πιο επικίνδυνη γιατί ήταν ήδη επικίνδυνοι».

Μιλώντας, για την προσωπική του απόδοση και την προσαρμογή του στην ομάδα, είπε: «Μέρα με την ημέρα η κατάσταση είναι καλύτερη. Βρίσκομαι στον Παναθηναϊκό εδώ και 2 μήνες και προσπαθώ σιγά-σιγά να προσαρμοστώ».

Όσο για το αν η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας δίνει αυτοπεποίθηση στους «πράσινους», σχολίασε: «Είναι σημαντικό για την ψυχολογία της ομάδας να κατακτάει ένα τρόπαιο σε αυτό το σημείο της σεζόν. Σου δίνει επιπλέον κίνητρο για τη συνέχεια και έχουμε μεγάλους στόχους. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το Κύπελλο ως το την αφετηρία που θα μας δώσει αυτοπεποίθηση για το μέλλον».

Τέλος, ο Μάικ Τζέιμς δήλωσε: «Πλέον παίζουμε καλύτερα, έχουμε ταιριάξει ακόμη περισσότερο μεταξύ μας κι αν παίζουμε έτσι και στη συνέχεια μπορούμε να φτάσουμε όσο μακριά θέλουμε. Νομίζω ότι κάθε τίτλος (σ.σ. Κύπελλο Ελλάδας) σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, ωστόσο θα πρέπει να συνεχίσουμε. Η Ούνιξ θα παίξει πιο ελεύθερα και χωρίς άγχος. Θα πρέπει να παίξουμε δυνατά και συγκεντρωμένα κι έχουμε τους παίκτες για να το κάνουμε αυτό», είπε ο Αμερικανός γκαρντ και κατέληξε αναφερόμενος στον Λάνγκφορντ: «Είναι πολύ επιθετικός, ιδανικός για να κερδίζει φάουλ και θα πρέπει να τον περιορίσουμε και να μην τον αφήσουμε να μας φορτώσει με φάουλ».