Στον τοίχο του γραφείου του, στον πρώτο όροφο του ιατρικού κέντρου Παλαιού Φαλήρου όπου είναι διευθυντής της ορθοπεδικής μονάδας, κυριαρχεί μία και μόνη φωτογραφία: αυτή του Πανιωνίου!

Από την πρώτη του σεζόν στη Νέα Σμύρνη. Ξαφνικός έρωτας, για να θυμηθούμε την προ τριακονταετίας ταινία του Τσεμπερόπουλου, για τον Χρήστο Δάρα, τον νυν πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ; Πείτε το κι έτσι. «Βρέθηκα στον Πανιώνιο γιατί ο Ελευθερόπουλος που ανέλαβε προπονητής το 2012 ήθελε εμένα στη θέση του γιατρού. Εκτοτε, όλα πήραν τον δρόμο τους». Και να λοιπόν, κοντά πέντε χρόνια μετά, ο Πανιώνιος του Δάρα αποτελεί την πιο hot ομάδα της Λίγκας. Σκεφθείτε δε ότι μεθαύριο δίνει αγώνα – ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό! Πού το πάει;

«Αγωνιστικά είμαστε η έκπληξη της σεζόν για όλη την Ελλάδα. Αλλά προσοχή: πρόκειται για γεγονός που συμβαίνει για δεύτερη σερί περίοδο, άρα δεν είμαστε φωτοβολίδα, όπως ήταν η Καλλονή για παράδειγμα. Ούτε κομήτης, ούτε ξεφουσκώνουμε σαν το μπαλόνι. Γίνεται σωστή δουλειά, θέλουμε να δώσουμε χαρά στον κόσμο του Πανιωνίου και να τον κάνουμε υπερήφανο. Ναι μεν κατακτήθηκαν κύπελλα, αλλά από το ’73 είχε να βρεθεί στις τρεις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος. Ο κάθε οπαδός μπορεί να καυχιέται για το μεγάλο επίτευγμα».

Οικονομικά; «Οταν αναλάβαμε, τα χρέη ήταν κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. Τα μειώσαμε σε περίπου 2,5 – 3 εκατ. Μπήκαμε και στις 100 δόσεις και κάνουμε κανονικά την αποπληρωμή. Με ρυθμισμένες οφειλές είμαστε σε φυσιολογική κατάσταση σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Το εύκολο για μας θα ήταν να ρίξουμε τον Πανιώνιο στην Γ’ Εθνική, όπως έκαναν όλοι σε άλλες περιπτώσεις, να σβηστούν τα χρέη και να αρχίσει από το μηδέν. Επιλέξαμε, όμως, το δύσκολο, να μείνει ο Ιστορικός στην κατηγορία που του αρμόζει και να συμμαζέψουμε τα οικονομικά. Πρώτα τον σώσαμε αγωνιστικά, τώρα τον εξυγιαίνουμε». Λένε κάποιοι, κακόβουλοι ίσως, πως ακόμη και να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο ο Πανιώνιος, δεν θα πάρει χαρτί αδειοδότησης. «Αρχές της εβδομάδας καταθέσαμε όλα τα απαραίτητα χαρτιά. Οι αρμόδιοι της επιτροπής της ΕΠΟ μας διαβεβαίωσαν πως ο φάκελός μας είναι από τους πλέον πλήρεις. Συνεπώς, με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, ναι, εκτιμώ ότι θα αγωνιστούμε στην Ευρώπη. Πέρυσι δεν πήραμε γιατί εκκρεμούσε το ζήτημα των μετοχών. Τώρα βρίσκονται στα χέρια τα δικά μου και του κ. Ζαμάνη. Εγινε η μεταβίβαση, έχει λυθεί το θέμα».