Ο πρόεδρος αναζητείται

Τι κι αν φτάνουμε στην τελευταία Κυριακή της Αποκριάς; Ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να κόβουν τις ετήσιες πίτες τους. Συνέβη και με τον Παναθηναϊκό χθες στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και το μαχαίρι κράτησε ο Σωπήλης. Είχε ενδιαφέρον η όλη εκδήλωση, αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο ερωτηματικό: γιατί δεν προσήλθε ο Αλαφούζος; Είθισται σε ανάλογες στιγμές ο πρόεδρος να δίνει το «παρών», να αφήνει το στίγμα του, ενίοτε να θέτει και τους προσεχείς στόχους της ομάδας. Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής του Τριφυλλιού έχει αραιώσει τις εμφανίσεις του, με αποτέλεσμα ορισμένοι να μιλούν ανοιχτά για διάθεση αποστασιοποίησης. Ακόμη περισσότερο, λένε πως δεν αποκλείεται τα ηνία να δοθούν σε κάποιον άλλον. Το βέβαιο είναι πως η απουσία Αλαφούζου σε όσους ψάχνονται σήκωσε πολύ θόρυβο. Το εγγύς μέλλον θα δείξει αν πρέπει να πάμε ακόμη μακρύτερα και να μιλήσουμε και για τάσεις φυγής.

Επιδημία αποχωρήσεων

Το έχουμε γράψει πολλάκις. Οι πρώτοι που πληρώνουν τη νύφη σε περίπτωση κακών αποτελεσμάτων είναι οι προπονητές ανεξάρτητα με το (όποιο) βαρύ τους όνομα. Ετσι συμβαίνει τώρα και στον Αρη: ο Αναστόπουλος είναι στον αέρα καθόσον ο Αρης με το αξιοπρόσεκτο ρόστερ δεν κατάφερε να νικήσει ούτε στη Σπάρτη (0-0), οπότε συνεχίστηκε ένα σερί αρνητικών αποτελεσμάτων. Στην κούρσα της διαδοχής μπαίνουν αρκετοί, κυρίως με γνώση της κατηγορίας που μόνο εύκολη δεν μπορεί να θεωρηθεί. Δεν προέκυψε αποκλειστικά εκεί θέμα. Στα Τρίκαλα, λίγες εβδομάδες μετά την έλευση του Βοσνιάδη στην ομάδα, καθόλου βέβαιη δεν μπορεί να θεωρηθεί η περαιτέρω παραμονή του. Η ήττα στο Αίγιο έφερε σύννεφα και εσωστρέφεια. Οπως συμβαίνει και στα Χανιά όπου γνωστοποιήθηκε επίσημα η φυγή του Παπαβασιλείου. Μήπως ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα;

Το ντέρμπι συνεχίζεται

Περνούν τα 24ωρα, το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, συνεχίζεται. Πρώτα με την έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας Μπίκα που χρεώνει με πολλά λάθη τον Μάνταλο. Συνεπώς, επίκειται τιμωρία του ρέφερι. Ως συνέχεια θα πρέπει να αναφέρουμε την καταγγελία που έκανε ο Ολυμπιακός για παρουσία Μελισσανίδη στο ημίχρονο της αναμέτρησης και στα αποδυτήρια των διαιτητών. Από πλευράς ΑΕΚ διαψεύδουν το περιστατικό, χωρίς να παίρνουν επίσημη θέση, ενώ δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή να προκύπτει κάτι από τις εκθέσεις. Τα πάντα βρίσκονται σε εξέλιξη και έχουμε μπροστά μας πιθανότατα και άλλα ημίχρονα.

Ιβιτς

Σοβαρός και μετρημένος, χτίζει προφίλ προπονητή που βλέπει τα πράγματα με ψυχρό μάτι. Παραδέχθηκε το δίκαιο της πρόκρισης της Σάλκε, εγκωμίασε την απόδοση του Πούγγουρα και άφησε να εννοηθεί πως η πορεία του ΠΑΟΚ θα είναι οδηγός για το μέλλον. Οντως, η διαδρομή στο Γιουρόπα Λιγκ έπεισε αρκετούς ότι η ομάδα μεγαλώνει και εξελίσσεται σε καθημερινή βάση.