Οι σταθεροί αναγνώστες της στήλης δεν έχουν αμφιβολίες για το πού διάβασαν πρώτοι ότι οι συσχετισμοί στην προεκλογική μάχη για την ΕΠΟ έχουν αλλάξει. Οτι το «κοινό μέτωπο» κατά του «συστήματος» δεν είναι πια και τόσο αρραγές!

Αρχικά οι πληροφορίες που έφθασαν στο «Shot» παρουσιάστηκαν στις 19/1 με μορφή κουίζ και μια εβδομάδα αργότερα ξεκάθαρα πως οι συσχετισμοί δεν είναι ίδιοι ή δεν είναι τόσο ισχυροί. Μάλιστα εσχάτως ολοκληρώθηκε το παζλ αποκαλύπτοντας ότι το πιθανότερο είναι στις εκλογές της ΕΠΟ να εμφανιστεί μόνο ένας υποψήφιος για τη θέση του προέδρου, ο Βαγγέλης Γραμμένος. Ο Δημήτρης Ελευθεριάδης που ήταν το αντίπαλο δέος κινδυνεύει να μη βρει τη ψήφο του και όλα δείχνουν ότι δεν θα κατεβεί στις εκλογές.

Ολα αυτά τα αποκάλυψε το «Shot» τον τελευταίο μήνα. Πριν σκάσει το θέμα των τελευταίων ωρών που θέλει τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τον Ιβάν Σαββίδη να τα έχουν βρει και να έχει επέλθει «οριστική ρήξη» στις σχέσεις του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Οπως αντιλαμβάνεστε από όσα προανέφερα, καπνός υπάρχει και μάλιστα πυκνός. Φυσικά υπάρχει και φωτιά, αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο περιγράφεται από ορισμένους.

Κατάπαυση του πυρός

Περισσότερο με ανακωχή για την οποία μεσολάβησαν τρίτοι -ενδεχομένως και κυβερνητικά στελέχη –θα έλεγα πως μοιάζει η κατάσταση παρά με νέα «συμμαχία». Κάτι που επιβεβαιώνεται από την ανατροπή στις εκλογές της ΕΟΕ που σημειώθηκε από την ψήφο του Βαγγέλη Γραμμένου, ο οποίος ως γνωστόν εκπροσώπησε την ΕΠΟ. Το παρασκήνιο έλεγε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριζε τον Ισίδωρο Κούβελο και στο πλαίσιο της «ανακωχής» που κυκλοφορεί πως έχει επέλθει μεταξύ των δύο προέδρων, ο ηττημένος των εκλογών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής είχε εξασφαλίσει την ψήφο της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Τελευταία στιγμή κυβερνητικά στελέχη αντιλαμβανόμενα –από την αποκάλυψη του «Shot» για δραστηριοποίηση του αντιπροέδρου της ΝΔ Αδωνη Γεωργιάδη –ότι η αξιωματική αντιπολίτευση οργανώθηκε για τη νίκη της στις εκλογές λέγεται πως άσκησαν πιέσεις στον Ιβάν Σαββίδη και τον Βαγγέλη Γραμμένο προκειμένου η κρίσιμη ψήφος να πάει στον Σπύρο Καπράλο, και έτσι πρέπει να έγινε…

Αυτή η παρασκηνιακή ιστορία επ’ ουδενί φανερώνει συμμαχία Σαββίδη – Μαρινάκη. Επιβεβαιώνει μια κατάπαυση πυρός χωρίς όμως να έχει επέλθει σύμπραξη. Προφανώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης γνωρίζει τα τεκταινόμενα και πιθανόν να έχει ενοχληθεί· ωστόσο, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του, εκείνο που τον ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να κερδίσει τις εκλογές της ΕΠΟ ο Βαγγέλης Γραμμένος. Τα υπόλοιπα έπονται και θα κριθούν μετά την εκλογή του προέδρου της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Μείωση στο ενοίκιο

Παράλληλα, τον παράγοντα της ΠΑΕ ΑΕΚ απασχολεί το γηπεδικό. Ο Μελισσανίδης, με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Κιτρινόμαυροι, πέρασε στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνoς Αρη Βασιλόπουλου. Την ίδια ώρα όμως εξετάζει τρόπους για να περιορίσει η ΑΕΚ τα έξοδά της σε ό,τι αφορά το γήπεδο. Οχι εκείνο που θέλει να κατασκευαστεί, αλλά μέχρι τότε. Δηλαδή για τη χρήση του ΟΑΚΑ. Και από ό,τι έμαθα κατάφερε να πείσει τη διοίκηση του Ολυμπιακού Κέντρου να κάνει μια γενναία μείωση στο μίσθωμα. Λεπτομέρειες δεν έμαθα. Μόλις μάθω στοιχεία θα επανέλθω.

Η Περιφέρεια το ποδηλατοδρόμιο

Εκείνο που με διαβεβαίωσαν πάντως από το ΟΑΚΑ είναι πως παρά τις αντιδράσεις της ποδηλατικής ομοσπονδίας η λύση της παραχώρησης του ποδηλατοδρομίου στην ΚΑΕ ΑΕΚ για τη μετατροπή του σε γήπεδο μπάσκετ δεν έχει ναυαγήσει. Τον γόρδιο δεσμό θα λύσει η δημιουργία νέου ποδηλατοδρομίου με έξοδα της Περιφέρειας, η οποία θα εξετάσει τις εναλλακτικές και θα προχωρήσει άμεσα το σχέδιο. «Δεν συμφέρει την ποδηλασία να παραμείνει. Θα ανασάνει οικονομικά η ίδια αλλά και το ΟΑΚΑ θα αποκτήσει έσοδα» υποστηρίζουν όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, διαβεβαιώνοντας πως το project θα πάρει σάρκα και οστά.

Αυτός είναι ο στόχος για Γκιστ

Με ανεβασμένη ψυχολογία από την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας και την αφύπνιση του Νικ Καλάθη η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού μπαίνει στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ανεβάζει ρυθμούς, λένε όσοι την ζουν από μέσα, και θα αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική όταν επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Τζέιμς Γκιστ. Ο Αμερικανός επέστρεψε από τις ΗΠΑ έχοντας πάρει το πράσινο φως για την ένταξή του στο πρόγραμμα της ομάδας και οι Πράσινοι έχουν κυκλώσει το ματς στο οποίο επιθυμούν να επανεμφανιστεί ο Γκιστ. Το ημερολόγιο γράφει 16 Μαρτίου και είναι η μέρα που ο Παναθηναϊκός θα υποδεχτεί στο ΟΑΚΑ τη Ρεάλ Μαδρίτης. Γίνεται αγώνας δρόμου για να προλάβει ο Αμερικανός, που θα προσφέρει στον Νικ Καλάθη τη δυνατότητα να στήνει pick’n’roll, τα οποία άλλωστε είναι η σπεσιαλιτέ του.

Συγκινήθηκε

Στις εκλογές της ΕΟΕ δεν πήγε να ψηφίσει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος. Οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι ο πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ θα ψήφιζε τον Σπύρο Καπράλο, όμως ένα γεγονός τον έκανε να αλλάξει γνώμη. Οταν υποβλήθηκε προσφάτως σε επέμβαση, τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο ο έτερος υποψήφιος Ισίδωρος Κούβελος καιο Βασιλακόπουλος συγκινήθηκε.

Κουίζ

Οι ομάδες κάνουν διάφορες συνεργασίες. Είτε με χορηγικά προγράμματα, είτε με ανταποδοτικά οφέλη κλείνουν συμφωνίες με εταιρείες. Μια συνήθης συνεργασία είναι η χορηγία αυτοκινήτων που προσφέρονται στους παίκτες και η εταιρεία διαφημίζεται μέσω της ομάδας. Μια τέτοια συμφωνία επήλθε τελευταία, είχε όμως ένα ατύχημα. Ενας παίκτης, λέει, διέλυσε το αμάξι που πήρε. Αστειευόμενοι ορισμένοι έλεγαν ότι συνέβη γιατί προτιμά ιταλική φινέτσα. Ποιος είναι;