Την πρόκριση ήταν αδύνατο να την πάρει ή έστω να την διεκδικήσει, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έφυγε πολλαπλά ωφελημένος από το Γκεζελκίρχεν αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι το πρόβλημά του είναι η αντιμετώπιση σημαντικών ευρωπαϊκών ομάδων εντός Τούμπας και όχι μακριά από αυτήν. Δεν ηττήθηκε (1-1) στην έδρα του Αγιαξ, όμως έχασε την πρόκριση (ήττα 1-2) στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ μέσα στο δικό του γήπεδο. Δεν κατάφερε να νικήσει σε αυτό τη Φιορεντίνα (0-0) στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, το έπραξε όμως στην ιταλική πόλη (3-2). Μετά το υπέρ των Γερμανών 3-0 του πρώτου αγώνα, ο Ιβιτς μίλησε για προσπάθεια νίκης στην έδρα της Σάλκε. Θα μπορούσε να το καταφέρει και αυτό ο ΠΑΟΚ, αλλά και πάλι (τουλάχιστον) δεν έχασε το ματς. Το τελικό 1-1 είναι δίκαιο για τις δύο ομάδες καθώς αμφότερες είχαν κλασικές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα, με τον τερματοφύλακα του Δικεφάλου Γλύκο να πραγματοποιεί την απόκρουση του αγώνα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού. Ο προπονητής Βλάνταν Ιβιτς έχει περισσότερους από έναν λόγους για να αισθάνεται ικανοποίηση με τη φετινή πορεία της ομάδας στα εκτός Ελλάδας μονοπάτια κι ας μένει στο τέλος η αίσθηση ότι η προσπάθεια έμεινε ημιτελής. Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε σε ακόμα μία δύσκολη έδρα ένα άψογο τακτικά παιχνίδι, πιστοποίησε τη βελτίωση του ευρωπαϊκού προφίλ του και ανέδειξε νέους πρωταγωνιστές. Ο νεοαποκτηθείς από τον Παναιτωλικό αιγύπτιος μέσος Ουάρντα πραγματοποίησε καταπληκτική εμφάνιση στα 70 λεπτά που αγωνίστηκε και έπεισε για ακόμα μία φορά ότι είναι μεταγραφή που θα βοηθήσει πολύ τη νέα ομάδα του, ενώ ο 21χρονος Αχιλλέας Πούγγουρας, αγωνιζόμενος στο δεξί άκρο της άμυνας, πραγματοποίησε ονειρικό ευρωπαϊκό ντεμπούτο παίζοντας όλη την πλευρά και έχοντας εξαιρετική ανταπόκριση τόσο στα ανασταλτικά όσο και στα δημιουργικά καθήκοντα που του ανέθεσε ο προπονητής του.

Σάλκε:Φέρμαν, Χέβεντες, Γκάις, Κολάσινατς, Μάιερ, Μπενταλέμπ (84′ Kέρερ), Τσούπο-Μοτίν (56′ Γκορέτσκα), Χούντελαρ, Σεπφ, Νάστασιτς, Νάλντο (70′ Μπαντστούμπερ).

ΠΑΟΚ:Γλύκος, Κρέσπο, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Μυστακίδης (63′ Ενρίκε), Κίτσιου, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Ουάρντα(68′ Mπίσεσβαρ), Κουλούρης, Κάμπος (78′ Πέλκας).