Ο Λιονέλ Μέσι συνεχίζει να ταξιδεύει τον κόσμο προωθώντας έργα φιλανθρωπίας. Τελευταία στάση του ήταν στην Αίγυπτο. Ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα είναι ο πρεσβευτής της εταιρείας με την επωνυμία Tour n’Cure. Η εταιρεία προωθεί τον ιατρικό τουρισμό στην αιγυπτιακή χώρα, προσφέροντας σε όλους τη δυνατότητα για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C χωρίς χρόνο αναμονής.

Το 2016, θεραπεύτηκαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Το κύριο πλεονέκτημα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Αιγύπτου είναι η τιμή των θεραπειών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ισπανική ιστοσελίδα jugandafinanciera. Αυτές είναι ανταγωνιστικές, επειδή η κυβέρνησή της χώρας, υπέγραψε συμφωνία με φαρμακευτική εταιρεία που κατέχει το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ενός φαρμάκου που είναι πολύ αποτελεσματικό για τη θεραπεία της ηπατίτιδας C.

Να σημειωθεί ότι το 10% του αιγυπτιακού πληθυσμού μεταξύ 15 και 60 ετών έχουν μολυνθεί. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι υπάρχουν σε όλο τον κόσμο, 130 και 150 εκατομμύρια άνθρωποι με χρόνια ηπατίτιδα C: Η Tour n’Cure ανέφερε ότι «100 εκατομμύρια αναγκάζονται να περιμένουν δύο χρόνια για να αρχίσει θεραπεία».

Αν δεν βρεθεί λύση, το πρόβλημα είναι τεράστιο. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντική η διαφήμιση με πρωταγωνιστή τον Μέσι , προκειμένου να τελειώσουν οι λίστες αναμονής. Πέρυσι, ο Ντάνι Αλβες συμμετείχε επίσης στην εκστρατεία για την θεραπεία ασθενών με ηπατίτιδα C.