Η συνουσία της φαντασίας με την πραγματικότητα. Μία ποδοσφαιρική ελεγεία που παρακαλούσες να μην τελειώσει. Ενα ματς που μόνο ποιητές μπορούν να περιγράψουν με λέξεις.

Μάντσεστερ Σίτι – Μονακό 5-3. Οκτώ γκολ, οκτώ ποδοσφαιρικοί στίχοι. Αναμφίβολα ένα από τα ωραιότερα και πιο συναρπαστικά παιχνίδια στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ γεμάτο ήρωες, σημερινούς και αυριανούς.

Ο Τίγρης Ρανταμέλ Φαλκάο. Επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος, στην Αγγλία, εκεί όπου αμφισβητήθηκε –δικαίως –περισσότερο από πουθενά αλλού και σκότωσε χωρίς να αφήσει ίχνη. Το δεύτερο προσωπικό του γκολ είναι μία κλάση μόνο του και μία εξιλέωση για το πέναλτι στο οποίο αστόχησε μερικά λεπτά πριν.

Ο Κίλιαν Εμπαπέ. Μόλις 18 ετών και 63 ημερών άρχισε για πρώτη φορά βασικός στη Μονακό σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ και δικαίωσε τη φήμη που τον ακολουθεί ως ο νέος Τιερί Ανρί. Το γκολ του τρίτου νεότερου Γάλλου που έπαιξε στο Τσάμπιονς Λιγκ έμοιαζε με χαριστική βολή ύστερα από εκτέλεση. Ο Καμπαγέρο θα το βλέπει για πολλές νύχτες στους εφιάλτες του.

Ο Σέρχιο Αγουέρο. Αμφισβητούμενος από τον Πεπ Γκουαρντιόλα, έπαιξε λόγω της απουσίας του τραυματία Ζεσούς. Το δεύτερο προσωπικό του γκολ, με απευθείας σουτ ύστερα από κόρνερ, έμοιαζε με e-mail στον προπονητή του. «Αυτός είμαι» έμοιαζε σαν να του έλεγε.

Ο Τζον Στόουνς. Στο γκολ – ποίημα του Φαλκάο ήταν το θύμα. Ξεχρέωσε σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Λερόι Σανέ. Ασίστ στο πρώτο γκολ του Στέρλινγκ και προσωπική υπογραφή στο πέμπτο.

Το ματς ήταν ιστορικό από κάθε άποψη. Ηταν η πρώτη φορά που η Μονακό δεχόταν πέντε γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση και μόλις η δεύτερη που σε ένα ματς σε νοκάουτ φάση σημειώνονται οκτώ γκολ. Το προηγούμενο ήταν το Τσέλσι – Λίβερπουλ 4-4, το 2009.

Φαίνεται πως οι θεοί του ποδοσφαίρου είχαν κέφια χθες και αποφάσισαν να ευλογήσουν και το άλλο παιχνίδι, στο Μπάι Αρένα. Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-4!

Οι Ροχιμπλάνκος έβαζαν όποτε ήθελαν γκολ και μάλιστα με διαφορετικούς σκόρερ. Σαούλ (φοβερό γκολ), Γκριεζμάν (από υπόδειγμα αντεπίθεσης), Γκαμεϊρό και Τόρες. Το εργοστάσιο της Bayer είναι κοντά για να προμηθευτούν όσες ασπιρίνες θέλουν οι παίκτες της Λεβερκούζεν. Οσο για τη ρεβάνς του αποκλεισμού τους το 2015, ας το ξεχάσουν καλύτερα.