Πόσο σκάνδαλο μπορεί να χωρέσει σε μια κρεατόπιτα με πατάτες; Την απάντηση δίνουν η Επιτροπή Στοιχηματισμού της Βρετανίας και η αγγλική ομοσπονδία με την απόφασή τους να διεξαχθούν έρευνες για τους λόγους που έφαγε πίτα ο αναπληρωματικός τερματοφύλακας της ερασιτεχνικής ομάδας Σάτον Γουέιν Σο, λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί το ματς Κυπέλλου με την Αρσεναλ.

Οι έρευνες άρχισαν από τη στιγμή που έγινε γνωστό πως εταιρεία στοιχημάτων προσέφερε απόδοση 8/1 πως ποδοσφαιριστής της Σάτον θα έτρωγε πίτα στη διάρκεια του αγώνα. Ο θηριώδης 46χρονος Γουέιν Σο που πήρε το μερίδιο της δημοσιότητας που του αναλογεί τρώγοντας σε ζωντανή μετάδοση την πίτα ενώ καθόταν στον πάγκο της ομάδας του, παραδέχθηκε πως γνώριζε την ύπαρξη του στοιχήματος.

Από τον Σο ζητήθηκε η παραίτησή του κι ενώ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το pie-gate για να διαπιστωθεί ποιοι και πόσα χρήματα κέρδισαν από την κίνηση του βάρους 120 κιλών αναπληρωματικού τερματοφύλακα.

Ο προπονητής της Σάτον Πολ Ντόσγουελ ανακοίνωσε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση την απομάκρυνση του Σο: «Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη από το συμβούλιο. Νιώσαμε πως έπρεπε να πάρουμε σκληρές αποφάσεις. Ο πρόεδρος του μίλησε και ο Σο παραιτήθηκε».

Η σουρεαλιστική ιστορία ξεκίνησε ως αστείο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει ο πρωταγωνιστής της.

Παραδέχτηκε πως όχι μόνο ήξερε για το στοίχημα, αλλά και πως κάποιοι από τους συμπαίκτες του και τους φιλάθλους είχαν τζογάρει. «Η διαφάνεια στον αθλητισμό δεν είναι αστείο. Ψάχνουμε για οποιαδήποτε παρατυπία στη στοιχηματική αγορά», δήλωσε ο διευθυντής της Επιτροπής Στοιχηματισμού Ρίτσαρντ Γουότσον.