Δεν είναι η πρώτη φορά και πιθανόν δεν θα είναι η τελευταία. Ο βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής της Παρτιζάν Βελιγραδίου Εβερτον Λουίζ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του για τα ρατσιστικά συνθήματα που εκτόξευαν εναντίον του οι οπαδοί της Ραντ επί 90 λεπτά. Κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα, οι οπαδοί της Ραντ μιμούνταν τις φωνές πιθήκων, με τον διαιτητή να μένει απαθής και τους αντίπαλους παίκτες να επικροτούν με τη στάση τους στο γήπεδο. Το ματς διεκόπη για λίγα λεπτά μόνο όταν οι οπαδοί της Ραντ ξεδίπλωσαν ένα πανό με ρατσιστικό σύνθημα.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Λουίζ κατευθύνθηκε προς την εξέδρα των ρατσιστών οπαδών και σήκωσε το μεσαίο του δάκτυλο, δίνοντας το σύνθημα για γενική σύρραξη στον αγωνιστικό χώρο.

Εγκαταλείποντας το γήπεδο, ο 28χρονος ποδοσφαιριστής ξέσπασε σε κλάματα. «Δεν μπορούσα να συγκρατήσω τα δάκρυα. Για 90 λεπτά αντιμετώπισα ρατσιστικές προσβολές. Αυτό που με σοκάρισε περισσότερο ήταν η συμπεριφορά των αντίπαλων παικτών που, αντί να ηρεμήσουν την κατάσταση, υποστήριξαν τη συμπεριφορά των οπαδών» δήλωσε ο Βραζιλιάνος.

Το οξύμωρο της υπόθεσης ήταν η δήλωση του προπονητή της Παρτιζάν Μάρκο Νίκολιτς πως «το σερβικό ποδόσφαιρο επέστρεψε στην πραγματικότητα».

Ο Νίκολιτς είχε απολυθεί πέρυσι τον Απρίλιο από την Ολίμπια Λιουμπλιάνα γιατί αποκάλεσε τον νιγηριανό ποδοσφαιριστή της ομάδας του Μπλέσινγκ Ελέκε «μαύρο ηλίθιο» για τον έξαλλο τρόπο που πανηγύρισε για ένα γκολ ισοφάρισης.

Σε ανακοίνωσή της η Παρτιζάν υπογραμμίζει πως ο Εβερτον Λουίζ «κέρδισε τις καρδιές των φιλάθλων», ενώ απολογήθηκε στους οπαδούς της που προσβλήθηκαν από τη ρατσιστική συμπεριφορά των φίλων της Ραντ. Στην τελευταία απαγορεύτηκε να φιλοξενεί αγώνες στο γήπεδό της μέχρι να αποφασίσει η σερβική ομοσπονδία την ποινή που θα της επιβάλει.