Ενα αμφισβητούμενο πέναλτι στο 89′ που είχε εκτελεστή τον Μέσι, γλύτωσε την Μπαρτσελόνα, η οποία επικράτησε 2-1 της Λεγανές στο Καμπ Νου. Ο Μέσι είχε ανοίξει το σκορ στο 4′ από ασίστ του Σουάρες. ενώ η Λεγανές είχε ισοφαρίσει με τους Ουνάι Λόπες στο 71′.

Ο Σαμού Καστιγέχο αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή» για τον Φραν Εσκριμπά, χαρίζοντας στη Βιγιαρεάλ μεγάλη εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Ρεάλ Σοσιεδάδ, στο σπουδαιότερο (από βαθμολογικής άποψης) παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του ισπανικού πρωταθλήματος.

Ο 22χρονος μέσος πέρασε στον αγώνα στο 79΄ και σκόραρε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνοντας στο «κίτρινο υποβρύχιο» μία πολύ σημαντική νίκη, που φέρνει τη Βιγιαρεάλ στο -2 από τη σημερινή της αντίπαλο, στη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη.

Η Βαλένθια «καιγόταν» για τη νίκη στο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και τελικά την πήρε με 2-0. Οι «νυχτερίδες» κατάφεραν να «καθαρίσουν» ουσιαστικά το ματς από το πρώτο 45λεπτο και να φτάσουν στους 23 βαθμούς (έχουν κι ένα ματς λιγότερο), επτά περισσότερους από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Θέλτα επικράτησε εύκολα εντός έδρας με 3-0 της ουραγού της βαθμολογίας, Οσασούνα. Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Σίστο στο 23΄, στο 87΄ ο Χοθαμπέντ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 89΄ ο Άσπας.