Στην έδρα του αντιπάλου του, στον τελικό του Κυπέλλου, Άρη, ο Παναθηναϊκός στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για 18η φορά στην ιστορία του και 6η διαδοχική, με τον τεχνικό του, Τσάβι Πασκουάλ, να δηλώνει χαρούμενος για το πρώτο τρόπαιό του με τους «πράσινους».

Ο Καταλανός τεχνικός δεν μπορούσε να πιστέψει όσα συνέβησαν πριν το τζάμπολ και την καθυστέρηση κατά μία ώρα της έναρξης του τελικού, αλλά στο τέλος είχε κάθε λόγο να χαμογελά.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι. Σήμερα δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά το πιο σημαντικό είναι η νίκη και το τρόπαιο», δήλωσε ο προπονητής του Παναθηναϊκού στην κάμερα της NOVA.

Ο ΜVP του τελικού, ο Τζέιμς Φελντέιν (18π.) σχολίασε: «Είναι ένας μεγάλος τίτλος και μία πολύ σημαντική νίκη, κόντρα σε μία πολύ δύσκολη ομάδα όπως ο Άρης. Είναι μία καλή νίκη για εμάς , μία μεγάλη νίκη που μας δίνει αυτοπεποίθηση για την συνέχεια. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον τίτλο, που είναι ο δεύτερος για εμένα. Είμαι σε καλή κατάσταση και νιώθω καλά στα σουτ».

Ο έμπειρος διεθνής φόργουορντ, Αντώνης Φώτσης τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό τον τίτλο», ενώ όταν ρωτήθηκε για τα επεισόδια που συνέβαιναν στο περιθώριο της απονομής τόνισε με νόημα: «Ελπίζω κάποια μέρα να βάλουμε μυαλό».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, επισήμανε μετά την κατάκτηση του τροπαίου: «To πρώτο της χρονιάς και ελπίζω να έρθουν κι άλλα. Η ομάδα δένει και πιστεύω πως στο τέλος θα είναι σε υψηλό επίπεδο για να ανταπεξέλθει σε όλους τους στόχους. Πιστεύουμε και στο πρωτάθλημα και στο φάιναλ φορ. Επειδή ήταν διαδικαστικό το θέμα και τελικά όλα κύλησαν καλά, πιστεύω ότι θέλουμε καλύτερη οργάνωση και πιο ασφαλή γήπεδα για να ξανακάνουμε κάτι τέτοιο. Προσωπικά, είμαι ευχαριστημένος».