Πόσες πιθανότητες έχει η Λέστερ ώστε να μη γίνει η δεύτερη κάτοχος τίτλου στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που θα υποβιβαστεί;

Ο προσομοιωτής αποτελεσμάτων της Πρέμιερ Λιγκ που χρησιμοποιεί το Sky Sports και υπολογίζει με τη βοήθεια αλγόριθμου τα προηγούμενα αποτελέσματα και τη δυσκολία των επόμενων αναμετρήσεων δίνει πιθανότητες 50-50 για να υποβιβαστούν οι Αλεπούδες.

Η Λέστερ είναι η μοναδική ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ που μετρά πέντε σερί ήττες το 2017, γεγονός που την έχει φέρει έναν βαθμό από το χείλος της αβύσσου.

Οι τρεις ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη Λέστερ στη βαθμολογία, οι Χαλ, Κρίσταλ Πάλας και Σάντερλαντ, είναι οι μόνες που έχουν περισσότερες πιθανότητες από τους πρωταθλητές για να υποβιβαστούν.

Από το καλοκαίρι του 2015, όταν ανέλαβε το τιμόνι της Λέστερ ο Κλάουντιο Ρανιέρι, δήλωνε με κάθε ευκαιρία πως βασικός στόχος της ομάδας αποτελεί η παραμονή στην κατηγορία. Την πρώτη του σεζόν, ακόμα κι όταν βρισκόταν αγκαλιά με τον τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ, ο Ιταλός απολάμβανε να αντιμετωπίζει με σκωπτική διάθεση τον στόχο της παραμονής. Ακόμα και όταν ξεκίνησε το φετινό πρωτάθλημα, ο Ρανιέρι δεν άλλαξε ρεπερτόριο, πιθανόν γιατί το θεώρησε γούρι. Η πραγματικότητα ξεπέρασε όμως τη φαντασία του αμφισβητούμενου πια από τους ίδιους τους παίκτες του Ρανιέρι.Η αλλαγή στη δίαιτα, δείγμα προσπάθειας επιβολής πειθαρχίας, αλλά και οι συνεχείς συσκέψεις με τους αρχηγούς της ομάδας δεν έχουν καταφέρει να αναστρέψουν την πορεία προς τα βράχια.

Ολοι μιλούν για έναν εφιάλτη που ζει η Λέστερ, πλην του πιο διάσημου οπαδού της και παλιού άσου της, του Γκάρι Λίνεκερ.

Οπως πάντα αιρετικός στις απόψεις του, ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής Αγγλίας διατύπωσε την άποψη πως αν υποβιβαστεί τελικά η Λέστερ, ο μύθος τής κατάκτησης του πρώτου τίτλου στην ιστορία της θα γίνει ακόμα μεγαλύτερος!

Ο άνθρωπος που όταν έμαθε πως προπονητής των Αλεπούδων θα είναι ο Ρανιέρι έγραψε στο twitter «Κλάουντιο Ρανιέρι; Αλήθεια;», υποστηρίζει τώρα πως αν ήταν στο χέρι του θα πρόσφερε στον Ιταλό συμβόλαιο εφ’ όρου ζωής. «Υπάρχουν φήμες για διαταραχή στις σχέσεις του με τους παίκτες, κάτι που συμβαίνει σε όλες τις ομάδες όταν δεν πηγαίνουν καλά. Ομως, ακόμα κι αν υποβιβαστεί η Λέστερ, θα άφηνε πικρή γεύση στο στόμα η απόλυσή του μετά τα όσα έκανε για τον σύλλογο πέρυσι». Η περίπτωση της Λέστερ είναι ιδιαίτερη σε σχέση με δεκάδες άλλες παρόμοιες περιπτώσεις πρωταθλητριών που υποβιβάστηκαν την επόμενη σεζόν.

Αν εξαιρέσουμε τον Ενγκολό Καντέ που πήγε στην Τσέλσι, ο κορμός της ομάδας που εντυπωσίασε πέρυσι όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο παρέμεινε ο ίδιος.

«ΟΧΙ ΠΙΑ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ». Ο μέσος Ντάνι Ντρινκγουότερ μίλησε για μοιρολατρία και επένδυση στην τύχη. «Πρέπει να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και όχι να την περιμένουμε να έρθει. Αρκετά περιμέναμε γι’ αυτό μέχρι τώρα. Χρειάζεται να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο. Πλησιάζοντας το τέλος της σεζόν, θα ανατρέψουμε την κατάσταση, είμαι βέβαιος γι’ αυτό» είπε ο απόφοιτος της ακαδημίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο αρχηγός Γουές Μόργκαν συνιστά ρεαλισμό και να σταματήσουν επιτέλους οι συμπαίκτες του να ζουν στο παρελθόν.

Η πρώτη και μοναδική ομάδα στο αγγλικό ποδόσφαιρο που έχει υποβιβαστεί ούσα κάτοχος του τίτλου είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Για τους Πολίτες η σεζόν 1936/1937 ήταν η πιο ευτυχισμένη περίοδος στην πολύχρονη παρουσία τους στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Οχι μόνο γιατί κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο, αλλά και γιατί την ίδια σεζόν υποβιβάστηκε η μισητή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εναν χρόνο αργότερα, η Σίτι έχοντας βαριά άρρωστη την άμυνά της κατέλαβε την 21η και προτελευταία θέση στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας δεχτεί συνολικά 77 γκολ.