Ενα αταίριαστο δίδυµο θα στρέψει πάνω του τα φώτα της δηµοσιότητας αύριο βράδυ στο Μαρούσι. Από τη µια, ο Πέτρος Μάνταλος. Από την άλλη, ο Καρίµ Ανσαριφάρντ. Ο Μάνταλος, παρότι ακούει πολλά να του καταλογίζονται, είναι ο πρώτος σκόρερ της Ενωσης στο πρωτάθληµα και ο, κατά γενική οµολογία, πιο ποιοτικός ποδοσφαιριστής της µεσοεπιθετικής γραµµής της. Στον αντίποδα, ο ιρανός κυνηγός του Ολυµπιακού έρχεται µε φόρα ένεκα της παρουσίας του µέχρι τον περασµένο Δεκέµβριο στον Πανιώνιο. Τώρα θέλει να αρχίσει να κολλά ένσηµα, άρα και γκολ, µε τη φανέλα του Ολυµπιακού. Θα τα καταφέρει; Οπως και να ‘χει, το τι θα κάνει απέναντι στην άµυνα της ΑΕΚ ισοδυναµεί µε γοητευτικό σταυρόλεξο.

Πέτρος Μάνταλος

Απέναντι στον Ολυμπιακό, βγαίνει η στόφα του ηγέτη

Η ΑΕΚ έχει μεγάλες απαιτήσεις από τον Πέτρο Μάνταλο. Τον βάφτισε ηγέτη, αν και εκείνος ουδέποτε οικειοποιήθηκε τη συγκεκριμένη ετικέτα. Εκ του αντιθέτου την αποποιήθηκε δηλώνοντας στο παρελθόν ότι «εγώ δεν είμαι τέτοιος. Είμαι απλώς ένας παίκτης της ομάδας». Σίγουρα όμως είναι κάτι παραπάνω. Πολύ περισσότερα… Ακόμα κι αν ο ίδιος δεν έχει αντιληφθεί την πραγματική αξία του, όσοι τον παρακολουθούν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για τον πιο ξεχωριστό ποδοσφαιριστή αυτής της ομάδας με την μπάλα στα πόδια. Φέτος είναι ο πρώτος σκόρερ της Ενωσης στο πρωτάθλημα, έχοντας φτάσει τα 6 τέρματα σε 18 αγώνες της εγχώριας λίγκας, ισοφαρίζοντας το ατομικό ρεκόρ του. Το οποίο κατεγράφη τη σεζόν 2013-2014 όταν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Ξάνθης, αν και επετεύχθη έπειτα από 31 ματς, ήτοι 13 περισσότερα από όσα έχει παίξει φέτος με την ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα. Απέναντι στον Ολυμπιακό, συνήθως παίζει καλά, ειδικά όταν τον αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι του κόντρα στην ομάδα τoυ Λιμανιού ήταν ο περυσινός τελικός Κυπέλλου, όταν μάλιστα σκόραρε το πρώτο τέρμα στην επικράτηση της Ενωσης με 2-1 η οποία της χάρισε και το τρόπαιο.

Καρίμ Ανσαριφάρντ

Ετοιμος ο Ιρανός για τη δύσκολη αποστολή στο ντέρμπι

Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να χτυπήσει στην κόντρα στο ΟΑΚΑ, η περίπτωση του Καρίμ Ανσαριφάρντ μοιάζει ιδανική. Ο Ιρανός είναι πολύ γρήγορος, ενώ σε σχέση με τον Καρντόσο είναι σαφώς και πιο φρέσκος.

Ο Παραγουανός έτρεξε αρκετά κόντρα στους Τούρκους για ένα εβδομηντάλεπτο και σπατάλησε μεγάλη ενέργεια. Σε συνδυασμό μάλιστα και με την ηλικία του είναι δεδομένο ότι έχει καταπονηθεί πολύ για να αντεπεξέλθει – και μάλιστα βασικός – σε ένα ακόμα μεγάλο παιχνίδι που θα έχει πολύ τρέξιμο.

Ο Ανσαριφάρντ είναι διψασμένος να παίξει και όταν κλήθηκε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά στο Κλεάνθης Βικελίδης ισοφάρισε τον Αρη και ουσιαστικά ήταν αυτός που γλίτωσε από μπελάδες τους Ερυθρόλευκους κάνοντας πιο άνετη τη ρεβάνς και την πρόκριση στο Κύπελλο.

Στο μυαλό του Μπέντο παίζει δυνατά να ξεκινήσει ακόμη και βασικό τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό όσο και αν τηρεί την ιεραρχία και προτιμά τον Καρντόσο μετά τον Ιντέγε. Ακόμη κι αν ο Νιγηριανός την τελευταία στιγμή καταφέρει να δώσει το «παρών» στο ντέρμπι (πράγμα δύσκολο), πάλι ο Ιρανός θα διεκδικήσει δυνατά τη θέση του στην ενδεκάδα.